Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μετά την σωρεία λαθών και κακοδιαχείρισης της πανδημίας στην Ελλάδα το 2021, να επικρατήσει ψυχραιμία αντί υστερία το 2022

Μετά την σωρεία λαθών και κακοδιαχείρισης της πανδημίας στην Ελλάδα το 2021, να επικρατήσει ψυχραιμία αντί υστερία το 2022
To 2022 να επικρατήσει ψυχραιμία, νηφαλιότητα, η κοινωνία πρέπει να είναι ενωμένη και όχι διαιρεμένη… οι πολιτικές υστερίας και οι φωνές υστερίας δεν είναι καλοί σύμμαχοι ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία.
Σχετικά Άρθρα

Το 2021 στιγματίστηκε ως η χειρότερη χρονιά για την πανδημία από την έναρξη της αρχές του 2020…
Ωστόσο η σωρεία επαναλαμβανόμενων λαθών και κακοδιαχείρισης οδήγησαν την Ελλάδα σε μια από τις χειρότερες υγειονομικές θέσεις παγκοσμίως, μια εξέλιξη ακατανόητη αν και δικαιολογήσιμη.
Η Ελλάδα προσεγγίζει γρήγορα τους 21.000 νεκρούς, τα ημερήσια κρούσματα έχουν εκτοξευθεί λόγω της πολύ εύκολα μεταδιδόμενης Omicron στα 40.500 αλλά μπορεί να φθάσουν τα 60.000 ή 80.000 ή 100.000 ημερησίως, το εθνικό σύστημα υγείας καρκινοβατεί.
Η Ελλάδα αχρείαστα πρωτοστάτησε στην υιοθέτηση μέτρων που έχουν παταγωδώς αποτύχει με κυριότερο το πιστοποιητικό εμβολιασμού που αποδείχθηκε όχι απλά αναποτελεσματικό αλλά και επικίνδυνο για την δημόσια υγεία.
Το Robert Koch Institute το Γερμανικό Ινστιτούτο που συμβουλεύει για την πανδημία την Γερμανική κυβέρνηση αποκάλυψε ότι το 96% των κρουσμάτων της Omicron αφορά εμβολιασμένους και μόλις 4% ανεμβολίαστους.
Το στοιχείο αυτό είναι συγκλονιστικό και καταρρίπτει την προπαγάνδα της παραπλάνησης και παραπληροφόρησης ότι για όλα ευθύνονται οι ανεμβολίαστοι.
Είναι ψευδέστατο, τα στοιχεία αποδεικνύουν όμως και κάτι άλλο, ότι απέτυχε πλήρως η πολιτική των πιστοποιητικών εμβολίων όχι γιατί διασύρθηκαν στην πράξη, πλέον όλα τα μέτρα που λαμβάνονται αφορούν εμβολιασμένους αλλά και για λόγους ανήθικης παράνοιας, χώρισαν τις κοινωνίες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
rki_BN_1.png

Ποια λάθη ανέδειξε το 2021 στην κακοδιαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα;

Τα λάθη που σημειώθηκαν ήταν εγκληματικά, απαράδεκτα, ανήθικα, αντί ο στόχος να είναι η ένωση της κοινωνίας απέναντι σε ένα κοινό πρόβλημα, διαίρεσαν με τα μέτρα και τις πολιτικές τους πολίτες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Ποια ήταν τα βασικά λάθη;

1)Η εμπλοκή της πολιτικής σε ένα αμιγώς υγειονομικό θέμα.
Οι πολίτες κατέστησαν καχύποπτοι απέναντι στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες εντός και εκτός Ελλάδος.
Οι πολιτικοί αντί να αποχρωματίσουν το πρόβλημα πολιτικά το ενέτειναν, μέσω των απειλών αρχικά με τα lockdowns και ακολούθως με τα εμβόλια.
Στην Ελλάδα π.χ. ο Μητσοτάκης ο έλληνας πρωθυπουργός αντί να είναι συναινετικός υπήρξε πολωτικός, διαίρεσε την κοινωνία και το αποτέλεσμα ήταν προφανώς αυτό που όλοι γνωρίζουν τραγικό αδιέξοδο και αποτυχία.
Μίλησε για ψεκασμένους πολίτες όσους δεν εμβολιάζονται, τότε με αυτές τις χυδαίες αναφορές του οι ανεμβολίαστοι ήταν 4,8 εκατ, αποκάλεσε ο έλληνας πρωθυπουργός ψεκασμένους 4,8 εκατ.
Ο πρωθυπουργός ή είναι αλαζόνας ή ανόητος δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση.
Δεν μπορεί να λέγεται σοβαρός πολιτικός ένας που κατηγορεί την μισή Ελλάδα ότι είναι ψεκασμένη… ένας ανεπάγγελτος πολιτικός που διορίστηκε επί εποχής Καρατζά στο ventures capital της Εθνικής και έκτοτε έγινε επαγγελματίας πολιτικός δηλαδή καμία συνεισφορά στην πραγματική οικονομία.
Ο πρωθυπουργός για τον κοινωνικό διχασμό φέρει αποκλειστική ευθύνη όταν ο ίδιος με τις ακατανόητες και διχαστικές δηλώσεις του και αφήνοντας τους υπουργούς του να προκαλούν την κοινή γνώμη κατέφερε να πολώσει την κοινωνία και μεγάλο μέρος των πολιτών δεν εμβολιάζεται από αντίδραση, όχι για τον covid 19 ή τις όποιες δυνητικές παρενέργειες αλλά ως αντίδραση.
Η εμπλοκή της πολιτικής σε ένα κοινωνικό θέμα υγείας ήταν ένα μεγάλο εγκληματικό λάθος.

2)Οι επιστήμονες είπαν πολλά ψέματα στην Ελλάδα.
Πρωτίστως αποδείχθηκε ότι το επιστημονικό προσωπικό της Ελλάδος η ομάδα βιοηθικής δεν είναι τίποτε άλλο από μαριονέτες, χαμηλής στάθμης επιστήμονες, δουλικά, επιστήμονες που τρέχουν να πάρουν τα ψίχουλα...
Ο επιστήμονας πρέπει να έχει ένα στόχο την υγεία του κοινωνικού συνόλου, οι περισσότεροι επιστήμονες παρασυρόμενοι από την μέθη της προβολής ξεκίνησαν να κάνουν αυτό που δυστυχώς είναι πάγια τακτική στην Ελλάδα… να γλείφουν την εξουσία.
Το φαινόμενο έχει παγκόσμιες διαστάσεις αλλά στην Ελλάδα ξέφυγε η κατάσταση.
Όποτε ένας επιστήμονας μιλούσε κόντρα στο βασικό αφήγημα εμβολιάσου για να διασωθείς αμέσως παραγκωνιζόταν.
Πότε έλληνας επιστήμονας έχει αναφερθεί, αναλύσει τα αποτελέσματα στο σύστημα VAERS ένα σύστημα που ανήκει στα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τα CDC όπου καταγράφονται οι παρενέργειες των εμβολίων.
Π.χ. στο σύστημα αναφέρονται 1.000.227 παρενέργειες από τα εμβόλια με βάση τα στοιχεία 24 Δεκεμβρίου 2021 ενώ οι αναφερόμενοι θάνατοι από τα εμβόλια ανέρχονται σε 21.504…
Ωστόσο όπως έχει αναλύσει το bankingnews οι αναφορές σε παρενέργειες και θανάτους υποαναφέρονται σε εντυπωσιακό ποσοστό – π.χ. βλέπε έκθεση Lazarus – που έχει αναλύσει ότι μόλις το 1% των παρενεργειών και θανάτων αναφέρονται στο σύστημα VAERS.
Επιστήμονες έχουν εκτιμήσει ότι οι πραγματικοί θάνατοι από τα εμβόλια είναι 240.000 με 280.000 και όχι οι επίσημα αναφερόμενοι λόγω της υποκαταγραφής.
vaersss_bnn.png

3)Σε διεθνές επίπεδο π.χ. στην αρχή της πανδημίας ο Fauci ο σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης για τον covid 19 – ο διαχρονικά δημόσιος υπάλληλος – είχε ταχθεί κατά της χρήσης της μάσκας.
Μετά έγινε αναγκαία η μάσκα.
Έκτοτε η μάσκα μπαινοβγαίνει ως εναλλακτικό μέτρο και πλήθος μελετών τάσσονται υπέρ ή κατά.
Στην Ελλάδα π.χ. επί μήνες είχε αρθεί η υποχρεωτικότητα της μάσκας και άρον – άρον επανήλθε.
Η στρατηγική στην Ελλάδα είναι... βλέπουμε τι κάνουν οι έξω και το υιοθετούμε ή βλέποντας και κάνοντας ή μέτρα κατόπιν εορτής ή ότι βρέξει ας κατεβάσει.

4)Στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εμφανιστεί όχι απλά αναποτελεσματική στην διαχείριση οι 21.000 νεκροί και οι χειρότεροι επιδημιολογικοί δείκτες στην Ευρώπη αυτό αποδεικνύουν αλλά λόγω της αποτυχίας στην διαχείριση… αντί να αλλάξει ρότα… έλαβε πιο αυστηρά τιμωρητικά μέτρα τα οποία θα έχουν την ίδια τύχη των προηγούμενων θα αποτύχουν.
Το πιστοποιητικό εμβολίου που ο Μητσοτάκης ζήτησε να επιβληθεί στην Ευρώπη απέτυχε παταγωδώς.
Ας δώσουμε ένα παράδειγμα.
Στην σωρεία των λαθών της αυτή η κυβέρνηση μέσω των πιστοποιητικών καλλιέργησε την ψευδαίσθηση ότι οι εμβολιασμένοι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο, είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν ενώ οι ανεμβολίαστοι είναι οι μιαροί… και θα καταλήξουν στα νοσοκομεία και… στα νεκροτομεία όπως ανέφερε και ο ανεκδιήγητος Biden ο αμερικανός Πρόεδρος.
Όμως η Omicron ήρθε να αποδείξει ότι οι εμβολιασμένοι σε συντριπτικό ποσοστό – 96% αναφέρουν οι Γερμανοί – μεταδίδουν την Omicron και είναι η κύρια πηγή της έξαρσης των κρουσμάτων παγκοσμίως.
Έτσι λοιπόν υποχρεώθηκαν να πάρουν μέτρα κατά των εμβολιασμένων, η διασκέδαση το βράδυ αφορούσε αποκλειστικά τους εμβολιασμένους και αυτή καταργήθηκε άρα η ελευθερία που έταξε στους νέους π.χ. τους οποίους πήγε να εξαγοράσει με 150 ευρώ ή να αποτιμήσει την ανθρώπινη τους αξιοπρέπεια σε 150 ευρώ πήγε… περίπατο…
Στην Αυστρία, στην Ολλανδία επέβαλλαν lockdowns καθολικά σε όλους και στους εμβολιασμένους.
Είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική εμβολιασμού έχει αποτύχει γιατί δεν είχε αγνά κίνητρα και το κυριότερο μετριότητες πολιτικοί κλήθηκαν να αποφασίσουν την τύχη των ανθρώπων.
Στην Ιαπωνία π.χ. που απαγορεύει οποιαδήποτε υποχρεωτικότητα εμβολίων γιατί τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα;
Στην Σουηδία που δεν επέβαλλε κανένα σκληρό περιοριστικό μέτρο τα πράγματα γιατί πηγαίνουν καλύτερα;
Στην Ελλάδα που εξάντλησε την αυστηρότητα της γιατί τα πράγματα πάνε χάλια;

5)Το 2022 δεν μπορεί να συνεχιστεί με τις ίδιες διχαστικές πολιτικές.
Αυτά που πρέπει να συμβούν είναι ριζική αλλαγή πολιτικής.
Ο Μητσοτάκης να αναγνωρίσει τα λάθη του και
Α)Να καταργήσει τώρα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τα οποία απέτυχαν.
Β)Να αποσύρει τα μέτρα για τους άνω των 60 ετών με την επιβολή προστίμου στους ανεμβολίαστους 100 ευρώ τον μήνα ή 1200 ευρώ τον χρόνο.
Το μέτρο είναι όχι απλά απαράδεκτο αλλά και ανήθικο και αντισυνταγματικό.
Γ)Να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τους ανεμβολίαστους, να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τους εμβολιασμένους που τους έταξε ελευθερία στα λόγια και να χτίσει ξανά μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία.
Τυχοδιωκτικές πολιτικές, τιμωρητικά μέτρα, αλαζονεία δεν θα αποδώσουν όπως και δεν απέδωσαν έως τώρα και θα φθείρουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία δεν έχει να δείξει και κανένα σπουδαίο έργο…
Βόλεψε ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και άλλες παραφυάδες και μετεξελίχτηκε σε ένα κεντρώο κόμμα… αλλά αυτό δεν αφορά την υγεία, είναι αδιάφορο για την κοινωνία αυτό.
Ο Μητσοτάκης ανέφερε πριν μήνες ότι νικήσαμε τον κορωνοιό, ότι έχει απομείνει ένα μίλι και άλλες τέτοιες φαιδρές ανοησίες, προφανώς ήταν ένα πολιτικό σύνθημα κενό περιεχομένου…
Όμως μέχρι να τελειώσουν τα μίλια…οι νεκροί στην Ελλάδα θα έχουν φθάσει τους 23 ή 24 ή 25.000 δηλαδή 238 φορές περισσότεροι νεκροί από το καταστροφικό Μάτι… με τις πυρκαγιές.

To 2022 να επικρατήσει ψυχραιμία, νηφαλιότητα, η κοινωνία πρέπει να είναι ενωμένη και όχι διαιρεμένη… οι πολιτικές υστερίας και οι φωνές υστερίας δεν είναι καλοί σύμμαχοι ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης