Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σφίγγει τον κλοιό στην ψηφιακή οικονομία της χώρας ο Xi Jinping

Κίνα: Σφίγγει τον κλοιό  στην ψηφιακή οικονομία της χώρας ο Xi Jinping

H ψηφιακή οικονομία της Κίνας επέδειξε κάποιες μη υγιείς και άναρχες τάσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο Xi Jinping

Σχετικά Άρθρα

Καλύτερη και αυστηρότερη επόπτευση και θεσμοθέτηση της ψηφιακής οικονομίας της Κίνας ζήτησε ο πρόεδρος Xi Jinping -προκειμένου να αποφευχθούν «μη υγιείς» επιπτώσεις στην κοινωνία, σε ένα διάστημα που το Πεκίνο έχει στοχοποιήσει τον τεχνολογικό κλάδο και προσπαθεί να πετύχει καλύτερη αναδιανομή του πλούτου - καθώς σε ολοένα και μεγαύτερο βαθμό καταγράφεται η άνοδος των ανισοτήτων, συμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριιακή 16 Ιανουαρίου 2022.
Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην κρατική εφημερίδα Qiushi, ο Κινέζος πρόεδρος επεσήμανε πως θα πρέπει να κλείσουν θεσμικά κενά στο κανονιστικό πλαίσιο ώστε να «αποτραπεί η δημιουργία μονοπωλίων και η άνιση πρόσβαση σε κεφάλαιο» στη δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

«Μη υγιείς και άναρχες τάσεις»

«Στο δρόμο για την ταχεία ανάπτυξη της, η ψηφιακή οικονομία της Κίνας επέδειξε κάποιες μη υγιείς και άναρχες τάσεις, οι οποίες όχι μόνο επηρεάζουν την υγιή ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας, αλλά παραβιάζουν τους νόμους και τους κανόνες και συνιστούν απειλή για την εθνική οικονομία και την χρηματοπιστωτική ασφάλεια» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Διεθνής ανταγωνισμός

Αν και τόνισε πως η ανάπτυξη του κλάδου θα πρέπει να συνεχιστεί με την ίδια την Κίνα να αναπτύσσει εταιρείες ικανές να ανταγωνιστούν διεθνώς.
«Πρέπει να το δούμε αυτό σε σύγκριση με τις μεγάλες και ισχυρές χώρες στην παγκόσμια ψηφιακή οικονομία, καθώς η ψηφιακή οικονομία της Κίνας είναι μεγάλη, αλλά όχι τόσο ισχυρή, είναι ταχεία αναπτυσσόμενη, αλλά όχι κορυφαία».

Το κυβερνητικό σχέδιο

Ιδιαίτερη έμφαση δε, θα πρέπει να δοθεί στη βελτίωση του εθνικού συστήματος ασφαλείας, με την ανάπτυξη προειδοποιητικών και προληπτικών συστημάτων ελέγχου για τη διασφάλιση της ασφάλειας τεχνολογικών τομέων-κλειδιά, βασικών βιομηχανιών και εγκαταστάσεων, στρατηγικών πόρων και κορυφαίων εταιρειών.
Η τοποθέτηση του προεδρου Xi έρχεται σε συνέχεια του σχεδίου που ενέκρινε η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα για την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας, με στόχο την αύξηση του μεριδίου του κλάδου επί του ΑΕΠ προωθώντας ραγδαία νέες τεχνολογίες όπως δίκτυα 6G.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης