Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι δείχνει έρευνα του Υπουργείου Υγείας της Μαλαισίας: Τα εμβόλια προκαλούν μυοκαρδίτιδες στους νέους κάτω των 30 ετών

Τι δείχνει έρευνα του Υπουργείου Υγείας της Μαλαισίας: Τα εμβόλια προκαλούν μυοκαρδίτιδες στους νέους κάτω των 30 ετών
Από τις 25 περιπτώσεις, 14 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας συνδέθηκαν με το εμβόλιο Pfizer-BioNTech Covid-19, συνολικά 9 περιπτώσεις συνδέθηκαν με Sinovac (CoronaVac) και 2 προήλθαν από το εμβόλιο της AstraZeneca
Σχετικά Άρθρα

Το Υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 25 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας σε ασθενείς εντός 21 ημερών μετά τον εμβολιασμό για τον COVID-19 από τον Φεβρουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2021.
Η έρευνα ξεκίνησε μετά την ανησυχία που εξέφρασε μια ομάδα γιατρών στη Μαλαισία σχετικά με τον κίνδυνο εμφάνισης μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας σε νέους.
Προσέξτε εάν μια ομάδα γιατρών ζητούσε να διερευνηθεί ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας από τα εμβόλια αμέσως θα στοχοποιούνταν ως επικίνδυνοι για το αφήγημα, θα αμαυρώνονταν ως αρνητές και ψεκασμένοι και άλλα γελοία κοσμητικά επίθετα.
Στην Μαλαισία τα πράγματα είναι διαφορετικά και το κράτος, εν προκειμένω το Υπουργείο Υγείας συμμετείχε σε έρευνα για το θέμα της μυοκαρδίτιδας.

Από τις 25 περιπτώσεις, 14 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας συνδέθηκαν με το εμβόλιο Pfizer-BioNTech Covid-19, συνολικά 9 περιπτώσεις συνδέθηκαν με Sinovac (CoronaVac) και 2 προήλθαν από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας ανέφερε τα εξής «πρόσφατα, οι ανησυχίες σχετικά με περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας που σχετίζονται με εμβόλια, ειδικά τα εμβόλια mRNA του Covid-19 για τον νέο πληθυσμό έλαβαν μεγάλη προσοχή από το κοινό.
Το Ινστιτούτο Κλινικής Έρευνας (ICR), τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) και το Υπουργείο Υγείας διεξήγαγαν μια μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων στη Μαλαισία, γνωστή ως Παρακολούθηση Ανεπιθύμητων Συμβάντων με βάση περιπτώσεις μετά τον εμβολιασμό Covid-19 (SAFECOVAC, NMRR-21 -822-59745).

Η μελέτη ανέλυσε συνολικά 433.674 εισαγωγές σε 216 δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία από τον Φεβρουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2021 και διαπίστωσε ότι 25 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας επιβεβαιώθηκαν εντός 21 ημερών από τον εμβολιασμό για τον Covid-19.

Από αυτές, 14 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας αναφέρθηκαν ότι σχετίζονται με το Comirnaty, 9 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας με το CoronaVac και δύο με το Oxford-AstraZeneca.

«Αυτή η μελέτη διαπίστωσε ότι το πραγματικό ποσοστό επίπτωσης μυοκαρδίτιδας για κάθε εκατομμύριο δόσεις που χορηγήθηκαν ήταν 0,9% για τα εμβόλια της Pfizer, 0,5% για το CoronaVac και 0,7% για το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca.

«Μεταξύ των ατόμων κάτω των 30 ετών, το πραγματικό ποσοστό μυοκαρδίτιδας ήταν 0,87% ανά εκατομμύριο δόσεις που χορηγήθηκαν για το BNT162b2 και 0,49% για το CoronaVac.
Ενώ, για άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω, το πραγματικό ποσοστό μυοκαρδίτιδας είναι 1% ανά εκατομμύριο δόσεις για το Comirnaty και 0,6% για το CoronaVac», ανέφερε το υπουργείο.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας τα δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο, δείχνουν ότι η συχνότητα εμφράγματος του μυοκαρδίου μετά τη λήψη του εμβολίου Covid-19 είναι πολύ σπάνια αλλά υπαρκτή.
«Επιπλέον, οι περισσότερες από τις αναφερόμενες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας είναι ήπιες και περιορίζονται σε μεμονωμένα άτομα και αντιμετωπίζονται άμεσα».
Το 2021, αναφέρθηκε ότι τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων διερεύνησαν πιθανά καρδιακά προβλήματα σε νεαρούς μετά τον εμβολιασμό κατά του Covid-19.
Η παρουσίαση του CDC δείχνει μια αύξηση των περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας σε νεαρούς μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον COVID.

Πάντως και επιστήμονες με ειδίκευση στα εμβόλια στα CDC είχαν αναφέρει ότι υπάρχει «μεγαλύτερος από τον αναμενόμενο» αριθμός περιπτώσεων καρδιακών προβλημάτων σε νέους μετά τον εμβολιασμό κατά του Covid.
Ωστόσο τα οφέλη από τον εμβολιασμό Covid-19 υπερτερούν των κινδύνων «συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης