Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αξιόλογη πτώση, αλλά πήγε καλύτερα από τις ξένες αγορές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αξιόλογη πτώση, αλλά πήγε καλύτερα από τις ξένες αγορές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αν πραγματικά ξεκινάει διόρθωση στις ξένες αγορές πάνω που εμείς αρχίσαμε να παίρνουμε τα πάνω μας τότε έχουμε να κάνουμε με τεράστια γκαντεμιά! Τι άλλο να γράψουμε. Σκληρή συνεδρίαση η σημερινή αν και στο ξεκίνημα φαινόταν πως μπορούμε να κινηθούμε καλύτερα από τις ξένες. Όμως η διεύρυνση των απωλειών στο εξωτερικό έφερε πωλήσεις και εδώ με αποτέλεσμα να πάμε σημαντικά χαμηλότερα. Σε γενικές γραμμές όμως πήγαμε καλύτερα αφού το δικό μας κλείσιμο ήταν στο -1,58% και ο DAX ήταν στο -2,86%.

Δεν έχουμε την αίσθηση ότι σε περιβάλλον έντονων πιέσεων εμείς θα διαφοροποιηθούμε. Δεν γίνεται. Όμως αν οι ξένες έχουν μία πιο χαλαρή διόρθωση τότε θα μπορούσαμε λόγω θετικών ειδήσεων που αναμένονται στην Ελλάδα, να έχουμε μία καλύτερη πορεία. Δεν είδαμε σήμερα πανικό, αν και είδαμε κινήσεις που παραπέμπουν σε δημιουργία ρευστότητας μέσω αποκομιδής κερδών ή και ζημίας από όσους τοποθετήθηκαν στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Ξεχώρισε η Alpha Bank λόγω όγκου, ενώ είχε και τις μικρότερες απώλειες από τις συστημικές. Οριακά χαμηλότερα έκλεισε ο ΟΤΕ, η Aegean και η Τιτάν. Με τις μεγαλύτερες απώλειες από τα βαριά η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, τα ΕΛΠΕ και η Lamda. Στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις ενισχύθηκε η Trastor, η CPI, η Έλαστρον η Intrakat και μερικές ακόμα με οριακή άνοδο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μεγάλα πακέτα στην Alpha Bank και αυξήθηκε σημαντικά ο όγκος στη μετοχή αλλά είδαμε και μεγάλο όγκο και στο συμβόλαιο στο Χρηματιστήριο Παραγώγων. Πάνω από 30 εκατ. τεμάχια ο όγκος ή 40,7 εκατ. ευρώ που σημαίνει κάτι παραπάνω από 1% του συνόλου. Θα λέγαμε πως με βάση την απόδοση της μετοχής από την αρχή του έτους είχε σήμερα μία ήπια διόρθωση. Και για τις άλλες συστημικές το ίδιο είδαμε.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ξανά κάτω από τα 2 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Διόρθωσε και αυτή μετά από τη σημαντική άνοδο που έχει γράψει το τελευταίο διάστημα.

ΔΕΗ: Έγραψε χαμηλό 3 μηνών σήμερα. Έκλεισε στα 8,80 ευρώ με απώλειες 1,35% και σημαντικά υψηλότερα από το χαμηλό ημέρας που ήταν στα 8,65 ευρώ. Άλλο ένα δάνεια ανακοίνωσε η εταιρεία.

JUMBO: Στα 14,44 ευρώ και με απώλειες μόλις 0,76%. Τη Δευτέρα θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο έκτακτο μέρισμα.

ΕΧΑΕ: Μας άρεσε η συμπεριφορά της παρά το γεγονός ότι έκλεισε λίγο κάτω από τα 4 ευρώ.

FOURLIS: Επίσης όμορφη και η δική του συμπεριφορά αφού είδαμε κάποιες κινήσεις μαζέματος. Στα 4,3050 ευρώ και έχει ήδη απομακρυνθεί από τα 4,50 ευρώ που είναι ένα σημείο που την έχει δυσκολέψει και στο παρελθόν.

ATTICA GROUP: Έβαλαν εντολή αγοράς 41 χιλ. τεμαχίων στα 1,12 ευρώ. Έκλεισε οριακά υψηλότερα και με μικρή άνοδο.

TRASTOR: Επέστρεψε στο ΧΑ και κλείδωσε. Στο +9,71% και στα 1,13 ευρώ και έχει να δώσει ακόμα αφού η εξαγορά και λογικά και η δημόσια πρόταση είναι στα 1,25 ευρώ.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Με λίγα κομμάτια την πήγαν στο συν εύκολα.

CPI: Δυνατό ανοδικό μάζεμα στη μετοχή.

EPSILON NET: Χωρίς ιδιαίτερο όγκο σήμερα και με μικρές απώλειες.

INTRACOM: Κινείται τους τελευταίους μήνες σε ένα πλαγιοκαθοδικό κανάλι με το κάτω μέρος στα 1,70 ευρώ, σημείο που έχει επιβεβαιώσει και σχετικά πρόσφατα. Στα 1,7840 ευρώ και στο -3,04% με όγκο 147 χιλ. τεμάχια.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης