Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Κατά μέσο όρο 20.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα – Καπραβέλος: Δεν ισχύει ότι η Omicron είναι καλύτερη παραλλαγή

Τζανάκης: Κατά μέσο όρο 20.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα – Καπραβέλος: Δεν ισχύει ότι η Omicron είναι καλύτερη παραλλαγή
Τι ανέφεραν ο Ν. Τζανάκης και ο Ν. Καπραβέλος για την πανδημία

Κατά μέσο όρο τα 20.000 θα φτάσουν αυτή την εβδομάδα τα κρούσματα, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Ν. Τζανάκη, ο οποίος και σημείωσε ότι η υποπαραλλαγή της Omicron δίνει αυτό το κυματάκι της πανδημίας.
Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στο Open τόνισε ότι αποσυμπιέζονται αργά τα κρούσματα, ενώ οι θάνατοι και διασωληνώσεις θα μείνουν ψηλά, όχι όμως πάνω από 700.
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε νέα αύξηση κρουσμάτων, όπως στην Αυστρία.
«Είμαστε προβληματισμένοι. Δεν ξέρουμε, τι θα συμβεί», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «η υποπαραλλαγή της Omicron δίνει αυτό το νέο κυματάκι. Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα αποκλιμακωθούμε όπως γινόταν με άλλες παραλλαγές».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Τζανάκη, αποκλιμάκωση αναμένεται μετά τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε και «οι δείκτες θα παίζουν μεταξύ 90-100. Θα ξεπεράσουν και το 100».
Αναφερόμενος στον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας, σημείωσε πως «οι θάνατοι που έχουμε είναι αποτέλεσμα των εορτών. Μέχρι τέλος του μήνα έτσι θα πάει. Πιθανώς να πέφτουν ελαφρά από 1η Φεβρουαρίου, ενώ τέλος Φεβρουαρίου οι θάνατοι θα πέσουν κάτω από τους 40».
Πρόσθεσε ότι στην Κρήτη το ποσοστό της Omicron στα κρούσματα είναι 90%, στις εισαγωγές 90% και στις ΜΕΘ 20%», ενώ ζήτησε αυστηρότερα μέτρα στα νοσοκομεία.

Καπραβέλος: Έχει παραλλαγές αυτός ο ιός - Δεν ισχύει ότι η Omicron είναι καλύτερη

«Η πανδημία δεν θα τελειώσει εύκολα. Έχει παραλλαγές αυτός ο ιός. Δεν ισχύει ότι η Omicron είναι καλύτερη παραλλαγή του ιού», ανέφερε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Ν. Καπραβέλος.
Περιγράφοντας την εικόνα στο νοσοκομείο, ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στο Open σημείωσε πως έρχονται 300-400 ανεμβολίαστοι και «το 15% από αυτούς πεθαίνουν. Κάθε μήνα έχουμε 45-50 νεκρούς από ανεμβολίαστους».
Πρόσθεσε ότι «σε άλλα νοσοκομεία υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Κυρίως Omicron είναι οι εισαγωγές, ενώ στις ΜΕΘ κυρίως Delta».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης