Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Περιστέρης μήπως έχουν παραπληροφορήσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τα περίεργα με τις ίδιες μετοχές

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Περιστέρης μήπως έχουν παραπληροφορήσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τα περίεργα με τις ίδιες μετοχές
Τι συμβαίνει με τις ίδιες μετοχές και θα έπρεπε ο Περιστέρης να έχει υποβάλλει δημόσια πρόταση στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ;
Σχετικά Άρθρα

Πολλά περίεργα γεγονότα αρχίζουν να αποκαλύπτονται με επίκεντρο την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που παρουσιάζεται ως εταιρία που ακολουθεί το γράμμα του νόμου αλλά ίσως δεν είναι μετά την εμπλοκή της με τους τυχοδιώκτες της Reggeborgh.
Το ζήτημα των ιδίων μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι από τα αξιοπερίεργα της χρηματιστηριακής αγοράς.
Αξίζει να δει κανείς πόσες ίδιες μετοχές είχε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ όταν η Reggeborgh κατείχε το 32% στην ΤΕΡΝΑ και το 27% στον Ελλάκτωρ.
Πως επίσης η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ήταν κολλημένη στα 7 ευρώ για να βρεθεί στα 9 ευρώ χωρίς κανένα εταιρικό γεγονός να δικαιολογεί την άνοδο της μετοχής.
Η απάντηση είναι μια επαναγορές ιδίων μετοχών με εντολές της Reggeborgh.
Οι ολλανδοί τυχοδιώκτες των χρηματιστηριακών παιχνιδιών επέβαλλαν να ενταθούν οι επαναγορές ιδίων μετοχών…

Τι συμβαίνει με τις ίδιες μετοχές και θα έπρεπε ο Περιστέρης να έχει υποβάλλει δημόσια πρόταση στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ;

Συνδέονται οι ίδιες μετοχές, με τα ποσοστά που κατέχει ο Γιώργος Περιστέρης στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τα παρασκηνιακά παιχνίδια που παίζει η Reggeborgh;
Ας δούμε λίγο ορισμένα γεγονότα.
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαθέτει 103.423.291 μετοχές.
Ο Γιώργος Περιστέρης ο διευθύνων σύμβουλος και βασικός μέτοχος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέχει συνολικά 32.890.291 μετοχές.
Συγκεκριμένα 16,99% ως φυσικό πρόσωπο, ποσοστό 8,34% μέσω της εταιρίας Perge, ποσοστό 3,88% μέσω της εταιρίας Γαρδένια και 2,59% μέσω της εταιρίας Snakos.
Ο Περιστέρης άμεσα ή έμμεσα κατέχει 32.890.291 μετοχές ή 31,80% του συνόλου των μετοχών…

Τι συμβαίνει με τις ίδιες μετοχές;

Όμως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέχει 5.813.714 ίδιες μετοχές ή 5,62% του συνόλου των μετοχών.
Όμως και μέσω των θυγατρικών ΤΕΡΝΑ και Ηλιοχώρα που κατέχουν επίσης μετοχές ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ο συνολικός αριθμός των ιδίων μετοχών ανέρχεται σε 7.118.754 μετοχές ή 6,88% του συνόλου των μετοχών της εταιρίας.
Επίσης ένα ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί.
Η Reggeborgh κατέχει σήμερα Ιανουάριος 2022 το 2,45% με 2,5% των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ναι ή όχι;
Ένα ερώτημα που παραμένει αναπάντητο… αλλά η απάντηση του έχει τεράστια σημασία….

Μήπως ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Περιστέρης δεν έχουν πει όλη την αλήθεια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;

Εφόσον ο Γιώργος Περιστέρης κατέχει 32,89 εκατ μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το επόμενο ερώτημα είναι οι ίδιες μετοχές εάν είναι να υποβληθεί δημόσια πρόταση περιλαμβάνονται ή όχι στην κατανομή των μετοχικών ποσοστών;
Με βάση την ελληνική νομοθεσία, οι ίδιες μετοχές δεν περιλαμβάνονται.
Ο Περιστέρης λοιπόν δεν κατέχει το 31,8% των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αλλά το 34,15% των μετοχών της εταιρίας χωρίς τις ίδιες μετοχές.
Θα έπρεπε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να έχει ζητήσει από τον Γιώργο Περιστέρη να υποβάλλει δημόσια πρόταση στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ναι ή όχι;
Η ελληνική νομοθεσία ορίζει ότι μπορεί να ξεπεραστεί οριακά το όριο του 33% υπό τον όρο ότι ο βασικός μέτοχος σε ορισμένο χρόνο θα πουλήσει μετοχές ώστε να υποχωρήσει οριακά κάτω του 33%.

Τι συμβαίνει με την μετοχή;

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ παραμένει την τρέχουσα περίοδο κολλημένη στην ζώνη των 9,5 ευρώ περίπου ενώ η Reggeborgh υποτίθεται ότι πούλησε στα 11,20 ευρώ τιμή στην οποία ο τίτλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεν έφθασε ποτέ.
Ενώ λοιπόν γνωρίζουμε ότι η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από τα 7 ευρώ αναρριχήθηκε στα 9 ευρώ χωρίς κανένα εταιρικό γεγονός αλλά με τις επαναγορές ιδίων μετοχών τις οποίες η Reggeborgh επέβαλλε να ενταθούν… και οι οποίες συνεχίζονται στον όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ… η μετοχή στο χρηματιστήριο της εταιρίας είναι καθηλωμένη και δεν αντιδρά.
Τι και εάν το ανεκτέλεστο έφθασε στα 5 δισεκ. τι και εάν πήρε το δεύτερο μεγαλύτερο έργο – το πρώτο είναι η Αττική Οδός – την Εγνατία οδό… η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεν ανακάμπτει.
Γιατί δεν ανακάμπτει;
Πρέπει να εξετάσουμε τους λόγους, όχι δεν είναι ούτε ο υπερδανεισμός της εταιρίας με δάνεια και ομολογιακά, ούτε τα μετοχοδάνεια του Περιστέρη… όλα αυτά δεν αρέσουν στις τράπεζες μεν αλλά δεν είναι αυτά οι αιτίες που η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ βρίσκεται καθηλωμένη στα 9,5 ευρώ περίπου.
Υπάρχει μια βαθύτερη αιτία που συνδέεται με την τιμή των 11,20 ευρώ που υποτίθεται ότι πούλησε η Reggeborgh και μιας κρυφής συμφωνίας Περιστέρη με Reggeborgh που κατά τα άλλα είναι σκοτωμένοι…

Ερωτάται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς...

Ο Γιώργος Περιστέρης θα έπρεπε να έχει υποβάλει υποχρεωτική δημόσια πρόταση στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ;
Η Reggeborgh συνεχίζει να κατέχει μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από την οποία υποτίθεται ότι αποχώρησε;
Υπάρχει μυστική συμφωνία Reggeborgh με Περιστέρη για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που προφανώς συνδέεται και με τον Ελλάκτωρ;

Υπάρχουν και άλλα ερωτήματα τα οποία θα παρουσιαστούν τις προσεχείς ημέρες ένα εκ των οποίων θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη γιατί δεν είναι γνωστό στην αγορά.

gekterna1.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->