Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Κρεμλίνου σε ΗΠΑ: Είστε υστερικοί - Συντηρείτε την ένταση στην Ουκρανία – Σε συναγερμό 8.500 στρατιώτες

Πυρά Κρεμλίνου σε ΗΠΑ: Είστε υστερικοί - Συντηρείτε την ένταση στην Ουκρανία – Σε συναγερμό 8.500 στρατιώτες
Η Ρωσία περιμένει γραπτές απαντήσεις από τις ΗΠΑ στα αιτήματα που έχει θέσει σχετικά με την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Πυρά κατά των ΗΠΑ ότι εκείνες είναι που συντηρούν την ένταση και την κρίση στην Ουκρανία εξαπολύει το Κρεμλίνο με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης Biden να θέσει σε συναγερμό περίπου 8.500 Αμερικάνους στρατιώτες, από τους οποίους ζητείται να είναι έτοιμοι να παρέμβουν και να αναπτυχθούν στην Ευρώπη σε περίπτωση που υπάρξει ρωσική εισβολή στο ουκρανικό έδαφος.
Σε δηλώσεις του ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του προέδρου Vladimir Putin, κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι είναι αυτή που υποδαυλίζει την ένταση στην Ουκρανία, επαναλαμβάνοντας τη θέση του Κρεμλίνου πως οι κινήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι αυτές που συντηρούν την κρίση και όχι η συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία.
Χθες Δευτέρα 24/1 το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε πως θέσει σε κατάσταση συναγερμού τις δυνάμεις του στην ανατολική Ευρώπη, τις οποίες και ενισχύει με περισσότερες δυνάμεις, αεροσκάφη και πλοία, κινήσεις που η Μόσχα τις χαρακτήρισε υστερικές.

Επικοινωνία Putin – Macron

Μάλιστα ο Peskov υποστήριξε ότι αυτήν την εβδομάδα ο πρόεδρος Putin θα έχει συνομιλίες με τον Γάλλο ομόλογό του Emmanuel Macron, ο οποίος θα έχει επαφές και με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodomyr Zelenkskiy.
Επιπλέον, ο Peskov είπε πως η Ρωσία περιμένει τις γραπτές απαντήσεις των ΗΠΑ στα αιτήματα που τους έχει θέσει.

Πυρά Δύσης – Ρωσίας

Η Δύση κατηγορεί τη Μόσχα ότι σχεδιάζει μια νέα εισβολή στην Ουκρανία, όπως αυτή που έγινε το 2014 στην Κριμαία, κατηγορία που απορρίπτει η Ρωσία, η οποία πάντως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης εφόσον δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της στο Ουκρανικό.
Συγκεκριμένα η Μόσχα ζητά να μην επεκταθεί ανατολικότερα το ΝΑΤΟ και συγκεκριμένα στην Ουκρανία καθώς και να μην τοποθετηθούν πυρηνικά και συμβατικά όπλα στο ουκρανικό έδαφος.
ΗΠΑ και Δύση αν και αφήνουν ανοιχτό το θέμα της τοποθέτησης όπλων, αποκλείουν κατηγορηματικά το αίτημα για την επέκταση του ΝΑΤΟ, αναφέροντας πως είναι θέμα κάθε κράτους να αποφασίσει σε ποια συμμαχία θέλει να ανήκει.
Ωστόσο, η Μόσχα έχει καταστήσει σαφές πως τυχόν ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τα ρωσικά συμφέροντα και πως θα υπάρξει αντίδραση.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης