Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πυραυλική δοκιμή από τη Β. Κορέα – Ρεκόρ εκτοξεύσεων εντός του 2022

Νέα πυραυλική δοκιμή από τη Β. Κορέα – Ρεκόρ εκτοξεύσεων εντός του 2022
Η Β. Κορέα είχε να προχωρήσει σε τόσες εκτοξεύσεις από το 2019 μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων Trump – Kim
Σχετικά Άρθρα

Στην εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων προχώρησε σήμερα Πέμπτη 27/1 η Βόρεια Κορέα, η οποία αποτέλεσε και την 6η πυραυλική δοκιμή από μέσα σε έναν μήνα, από τις αρχές δηλαδή του 2022.
Αυτή ήταν η έκτη δοκιμή, στην οποία προχώρησε η Β. Κορέα από τις 5 Ιανουαρίου του 2022.
Η Βόρεια Κορέα είχε να προχωρήσει σε τόσες οπλικές δοκιμές μέσα σε έναν μήνα από το 2019, όταν είχε καταλήξει σε αποτυχία η σύνοδος κορυφής του Kim Jong un με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump στο Ανόι, στο Βιετνάμ.

Επίδειξη δύναμης

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο πύραυλοι, οι οποίοι ήταν βαλλιστικοί, έπεσαν στη θάλασσα της Ιαπωνίας έξω από την ιαπωνική ΑΟΖ.
Μέχρι στιγμής η Β. Κορέα έχει εκτοξεύσει δύο πυραύλους που ήταν υπερηχητικοί (στις 5 και 11 Ιανουαρίου), δύο βαλλιστικούς πύραυλους μικρού βεληνεκούς, οι οποίοι εκτοξεύτηκαν από τρένο (14 Ιανουαρίου), δύο τακτικούς κατευθυνόμενους πυραύλους (17 Ιανουαρίου) και δύο πυραύλους Κρουζ (25 Ιανουαρίου).
Οι εκτοξεύσεις αυτές θεωρούνται ως μια ακόμα απόδειξη της εξέλιξης της στρατιωτικής τεχνολογίας της Β. Κορέας αλλά και μια κίνηση επίδειξης ισχύος.
Σημειώνεται πως οι διαπραγματεύσεις της Β. Κορέας με τις ΗΠΑ βρίσκονται σε νεκρό σημείο, ενώ ο βορειοκορεάτης ηγέτης Kim Jong un δηλώνει αποφασισμένος παρά τα προβλήματα της οικονομίας από τις διεθνείς κυρώσεις λόγω των πυραυλικών δοκιμών, να τις συνεχίσει.

Αντιδράσεις

Όπως είναι αναμενόμενο, οι αλλεπάλληλες οπλικές δοκιμές έχουν πυροδοτήσει τις έντονες αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας.
Η κυβέρνηση Biden επέβαλε νέες κυρώσεις, σε φυσικά και νομικά πρόσωπα στη Βόρεια Κορέα και στη Ρωσία, αυτόν τον μήνα, κατηγορώντας τα πως βοηθούν τα εξοπλιστικά προγράμματα της Πιονγκγιάνγκ.
Ωστόσο Κίνα και Ρωσία φρέναραν την προσπάθεια των ΗΠΑ να επιβληθούν κυρώσεις του ΟΗΕ σε πέντε Βορειοκορεάτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης