Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υποχωρεί προς τις 925 μονάδες ακολουθώντας τις ξένες αγορές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υποχωρεί προς τις 925 μονάδες ακολουθώντας τις ξένες αγορές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με αξιόλογες απώλειες. Συνεχίζεται η μεταβλητότητα, καθώς μία δήλωση, μία εκτίμηση, μία αναφορά, είναι αρκετή για να αλλάξει την τάση στις αγορές. Η Fed ήταν ο λόγος που γύρισε η Αμερική χθες και που υποχωρεί σήμερα η Ευρώπη. Το ΧΑ αναμένεται να ακολουθήσει την τάση. Στο επίκεντρο η Μυτιληναίος λόγω αποτελεσμάτων χρήσης 2021.

Πτωτικά άνοιξε ο γενικός δείκτης, χωρίς βέβαια ακρότητες και υψηλούς όγκους. Κάτω από τις 930 μονάδες και συγκεκριμένα στα πρώτα λεπτά είναι στις 925 μονάδες. Τράπεζες και Coca Cola διαμορφώνουν κυρίως το πτωτικό κλίμα.

FED: Έχει ταλαιπωρήσει αρκετά τις αγορές το τελευταίο διάστημα, αλλά ήταν και αυτή η οποία με τις αποφάσεις της έβαλε τέλος στο κατήφορο που είχε προκαλέσει η πανδημία. Η Nomura βλέπει αύξηση 0,5% στα επιτόκια από τη Fed τον Μάρτιο και από 0,25% τον Μάιο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Δεκέμβριο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στο άνω μέρος των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε με την καθαρή κερδοφορία να ανέρχεται στα 162 εκατ. ευρώ από 129 εκατ. ευρώ το 2020 και το μέρισμα για τη χρήση 2021 στα 0,42 ευρώ. Ισχυρά τα νούμερα και δεν έχουμε κάτι να αλλάξουμε, ως άποψη για τη μετοχή. Με οριακές απώλειες άνοιξε η μετοχή.

JUMBO: Η Wood διατηρεί τη σύσταση αγοράς και δίνει τιμή στόχο τα 18,5 ευρώ που προσφέρει περιθώριο ανόδου 40% από τα τρέχοντα επίπεδα. Αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για την περίοδο 2022-24 μετά και τα στοιχεία για τις πωλήσεις και τα όσα ειπώθηκαν στη γενική συνέλευση. Για το 2022 περιμένει μείωση του μικτού περιθωρίου κατά 170 μονάδες βάσης. Θεωρεί πάντως τη μετοχή υποτιμημένη και πως διαπραγματεύεται τα κέρδη του 2022 10,5 φορές και ο δείκτης EV/EBITDA είναι στις 4,8 φορές που αντιστοιχεί σε discount με διψήφιο ποσοστό έναντι των ομοειδών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πειραιώς και Alpha Bank έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες αλλά και οι δύο άλλες συστημικές ακολουθούν από κοντά. Χαμηλός ο όγκος και δεν μπορούν να βγουν πολλά συμπεράσματα.

ΑΔΜΗΕ: Η συμπεριφορά της μετοχής είναι μάλλον απογοητευτική εδώ και καιρό. Με απώλειες 1% στο ξεκίνημα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με νέες απώλειες ξεκίνησε η μετοχή και στο -2,22% με την τιμή στα 1,2320 ευρώ. Στο κάτω μέρος της συσσώρευσης.

ΟΛΠ: Συνεχίζει να κινείται μέσα στο πτωτικό κανάλι. Αν πάει στο κάτω μέρος του καναλιού μπορεί να δει τιμές κοντά στα 16,50 ευρώ. Θεωρούμε υπερβολική την πτώση και δεν βρίσκουμε και λόγο. Στα 17,34 ευρώ με την αποτίμηση στα 433 εκατ. ευρώ.

ΕΥΑΘ: Ούτε εδώ μπορούμε να εντοπίσουμε το λόγο που η μετοχή είναι τόσο αδιάφοροι και οι επενδυτές την αποφεύγουν. Στα 4,55 ευρώ και στο -1,94% με την αποτίμηση στα 165 εκατ. ευρώ. Γεμάτο το ταμείο, δυνατή η μερισματική απόδοση, καλή η κερδοφορία, αλλά μάλλον οι επενδυτές θέλουν κάτι άλλο…

ΑΒΑΞ: Συνεχίζει πτωτικά για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση με την τιμή να είναι στα 0,94 ευρώ.

ΡΕΤΑΛΙΑ: Με 1 κομμάτι άνοιξε η Λανακάμ στο +7,48% και η Mermeren στο +2,90%. Με 11 κομμάτια η Intrakat είναι στο -3,41%. Επίσης η Reds υποχωρεί 9,48% με 1 τεμάχιο. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης