Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Θορύβησαν τα ομόλογα τους επενδυτές – Καλή εικόνα πάλι από τράπεζες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Θορύβησαν τα ομόλογα τους επενδυτές – Καλή εικόνα πάλι από τράπεζες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Δημιουργούν κάποιες ανησυχίες οι κινήσεις που βλέπουμε στα ομόλογα. Έχουν πάρει την ανηφόρα και το ελληνικό πρώτο-πρώτο. Πήγε ξανά πάνω από το 2% και μάλιστα σημαντικά πάνω (2,33%) η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς. Είδαμε και κάποιες πιέσεις στα εισηγμένα εταιρικά ομόλογα.

Στις μετοχές είδαμε απώλειες αλλά δε μπορούμε να πούμε πως είδαμε αξιόλογες ρευστοποιήσεις. Ο τζίρος ήταν αρκετά χαμηλός, αν αφαιρεθούν και τα πακέτα που έγιναν και δεν είχαμε μεγάλες απώλειες σε μετοχές. Μάλιστα οι τράπεζες και πάλι είχαν πολύ καλή συμπεριφορά

Δεν μπορούμε να πούμε ότι είδαμε κινήσεις πανικού ή μεγάλες ρευστοποιήσεις στις μετοχές. Στις τελικές δημοπρασίες λίγο στη ΔΕΗ είδαμε πωλήσεις και σε ένα-δυο άλλα βαριά χαρτιά με αποτέλεσμα να κλείσουμε στο χαμηλό ημέρας. Παραμένουμε πάνω από την πολύμηνη συσσώρευση και δεν έχει χαλάσει η εικόνα.

ΕΠΙΤΟΚΙΑ: Αυξάνεται το κόστος χρήματος και θα επηρεάσει μεσομακροπρόθεσμα τις εισηγμένες. Ειδικά αυτές που έχουν μεγάλο δανεισμό. Η στήλη παρακολουθεί μετοχές με ρευστότητα και γεμάτα ταμεία, επομένως περιμένουμε μία καλύτερη κίνηση από αυτές τις μετοχές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με τα κέρδη που είχαν το προηγούμενο διάστημα θα περίμενε κάποιος να δει μεγαλύτερη υποχώρηση. Όμως φαίνεται πως οι εντολές είναι μεγάλες και έτσι ο δείκτης υποχώρησε μόλις 0,21%. Η Eurobank έκλεισε με καλή άνοδο και η Alpha Bank με οριακή υποχώρηση. Αρκετά πακέτα έγιναν σήμερα στην Εθνική.

ΔΕΗ: Στο χαμηλό ημέρας έκλεισε η μετοχή στις τελικές δημοπρασίες και στο -2,99% με την τιμή να διαμορφώνεται στα 8,45 ευρώ. Μάλιστα έκανε και αρκετό όγκο στο τέλος.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η Euroxx έβαλε την εκτίμηση της διοίκησης στις εκτιμήσεις της για τη μετοχή και έδωσε τιμή στόχο τα 23,80 ευρώ από 19,50 ευρώ που ήταν η προηγούμενη. Σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και περιθώριο ανόδου 57%.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Απώλειες είχαν τα περισσότερα, αλλά αν εξαιρέσουμε τη ΔΕΗ δεν μπορούμε να πούμε πως οι επενδυτές έδειξαν να θέλουν να ξεφορτωθούν τις μετοχές τους. Ακόμα και Η Ελλάκτωρ που υποχωρούσε από νωρίς και τελικά έχασε 2,29% δεν έκανε όγκο πάνω από 190 χιλ. τεμάχια. Ο ΟΛΠ που έχει πωλητές το τελευταίο διάστημα δεν είδαμε διαθέσεις να ξεφορτωθούν. Ούτε για τον όγκο στη Motor Oil μπορεί κάποιος να πει πως ήταν υψηλός.

JUMBO: Βρέθηκε ενδοσυνεδριακά κάτω από τα 13 ευρώ αλλά βγήκαν κάποιες αγορές. Στα 13,05 ευρώ και στο -0,61%. Γεμάτο το ταμείο της σύμφωνα με όσα είπε πρόσφατα η διοίκηση.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Συνεχίζουν να μην τραβάνε επενδυτικά βλέμματα. Περιμένουμε όμως πως σύντομα θα δούμε κάποια διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Θέλουμε να πιστεύουμε πως τα καλά χαρτιά θα τραβήξουν επενδυτές και θα κινηθούν καλύτερα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Νομίζουμε πως πρέπει να προσεγγίζουμε τη μετοχή με βάση το διάγραμμα, αφού δεν εντοπίζουμε άλλο λόγο για μια τέτοια συμπεριφορά. Μπορούμε βέβαια να την αποδώσουμε στις τιμές των καυσίμων, των πρώτων υλών κ.α. αλλά ας μη γελιόμαστε. Τα κέρδη που έχει βγάλει στο εννεάμηνο είναι τρομακτικά και δίνουν p/e απίστευτο. Όμως θεωρούμε πως όλα γίνονται για το gap.

Είχαμε καιρό επισημάνει πως υπάρχει αυτό το χάσμα. Ελπίζουμε να το κλείσει σύντομα και να λήξει η ταλαιπωρία γιατί έχει κουράσει πολλούς επενδυτές που κοιτάνε τα θεμελιώδη. Ελπίζουμε να μην τους απογοητεύσει όλους αυτή η κατάσταση γιατί δεν έχει και πολλούς «λογικά σκεπτόμενους» η αγορά μας. Με καλή πρόθεση τα γράφουμε αυτά, για να μην παρεξηγηθούμε. Στα 6,09 ευρώ και στο -1,77% με τον όγκο στις 35 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Ξανά προς τα 0,72 ευρώ η μετοχή έχοντας χάσει όλη την πρόσφατη ανοδική κίνηση.

REAL CONS: Εξαιρετική σήμερα και με μεγάλο όγκο. Στα 2,80 ευρώ και στο +5,66% με 106 χιλ. τεμάχια και με πωλητές στο κλείσιμο.

ΜΙG: Το γεγονός ότι θα απορροφήσει την ΑΝΕΚ η Attica και με μεγάλο κούρεμα στα δάνεια, δίνει μία αξία. Βέβαια νομίζουμε πως τα δάνεια συνολικά στη MIG είναι πολλά και τα περιουσιακά στοιχεία μικρότερης αξίας.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης