Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με το βλέμμα στην αγορά ομολόγων

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με το βλέμμα στην αγορά ομολόγων
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Από τη μία έχουμε τις αναταραχές από την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων, που δημιουργεί φυσικά πιέσεις, ενώ από την άλλη έχουμε τα καλά θεμελιώδη των εταιρειών. Οι αναλυτές αναμένουν μεταβλητότητα σήμερα, λόγω των παραπάνω. Αύριο βράδυ θα έχουμε και την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI. Τα… στοιχήματα συνοψίζονται στην είσοδο της Εθνικής και στην έξοδο της Jumbo. Για να δούμε τι θα αποφασίσει ο οίκος.

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν σταθεροποιητικά και δοκιμάζουν λίγο υψηλότερα επίπεδα. Για μία ακόμη φορά φαίνεται πως κρατάει ο DAX κρίσιμα σημεία και βγάζει αντίδραση. Το Ελληνικό Χρηματιστήριο ξεκίνησε με ανάλογες διαθέσεις. Τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά ξεχωρίζουν στα πρώτα λεπτά, χωρίς όμως να έχουν δυνατές εντολές, εξέλιξη που αυξάνει και τη μεταβλητότητα.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ: Σε ΕΠΕΥ μετατρέπεται η Δυναμική και οι πελάτες πηγαίνουν στη Solidus, η οποία θα κάνει τις εντολές, την εκκαθάριση και όλα όσα γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Τα χαρτοφυλάκια πέρασαν στη Solidus και έτσι προχωράει η συνεργασία των δύο εταιρειών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Προς τις 700 μονάδες κινείται πάλι ο τραπεζικός δείκτης. Ήπια ανοδικό το ξεκίνημα με την Alpha Bank να έχει άνοδο 1%, ενώ η Εθνική έχει ήπια υποχώρηση. Υπάρχει μεταβλητότητα και νομίζουμε πως έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα ελληνικά ομόλογα, επηρεάζονται περισσότερο.

ΟΠΑΠ: Κρατάει τα 13 ευρώ και ενισχύεται 1,23%.

ΟΤΕ: Προς τα 17,50 ευρώ η μετοχή παραμένει σε πολυετή υψηλά.

ΑΔΜΗΕ: Κάποια στιγμή θα τελειώσει ο πωλητής και πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να δούμε κίνηση μεγάλη, γιατί τη χρωστάει εδώ και πολλούς μήνες. Στα 2,4950 ευρώ και στο +1%.

ΟΛΠ: Προς τα 17 ευρώ το άνοιγμα της μετοχής και πηγαίνει στο κάτω όριο του πλαγιοκαθοδικού καναλιού. Ελάχιστος ο όγκος.

ΤΙΤΑΝ: Κάτω από τα 14 ευρώ παραμένει η μετοχή μετά την πρόσφατη αδυναμία να ξεπεράσει τα 15 ευρώ. Έχασε το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Η στήλη, όπως έχει ξαναγράψει, κινείται με την υπόθεση ότι αυτά που διαβάζουμε στους ισολογισμούς, είναι η πραγματική εικόνα και δεν είναι «μαϊμού». Φυσικά και εντοπίζουμε κάποιες «γκρίζες» ζώνες, όπως σe κονδύλια απαιτήσεων, άυλων, αποθεμάτων κτλ αλλά και πάλι τα βλέπουμε και κάνουμε τις δικές μας υποθέσεις. Δεν πιστεύουμε όμως πως μία εταιρεία κάνει τζίρο, για παράδειγμα, 100 εκατ. ευρώ και δεν είναι αλήθεια. Αν κάποιος έχει τέτοιες πληροφορίες, ας τις κοινοποιήσει στις αρμόδιες αρχές.

AEGEAN: Μεγάλος ο όγκος στη μετοχή και στο -3,06%. Στα 5,70 ευρώ με 155 χιλ. τεμάχια, αλλά τα 90 χιλ. τεμάχια έγιναν με μία πράξη στα 5,80 ευρώ.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Με καλούτσικο όγκο στο ξεκίνημα. Απίστευτη η πτώση της μετοχής τους προηγούμενους μήνες. Δε νομίζουμε πως δικαιολογείται η αποτίμηση των 41 εκατ. ευρώ. Στα 2,44 ευρώ και στο +1,67%.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Δεν έχει αλλάξει κάτι στην εικόνα της μετοχής στο διάστημα που έχει περάσει χωρίς να σχολιάσουμε. Παραμένει σημαντικά κάτω από τα 0,70 ευρώ και με την αποτίμηση να είναι εξαιρετικά ελκυστική, αλλά οι λόγοι που την κρατούν καθηλωμένη, βλέπουμε να υπάρχουν ακόμα. Βλέπουμε πωλητή μόλις πηγαίνει προς τα 0,70 ευρώ. Κρίμα…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης