Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπουργείο Υγείας Ισραήλ - Μελέτη: Η αναμνηστική δόση της Pfizer προκάλεσε ακανόνιστη περίοδο στις γυναίκες

Υπουργείο Υγείας Ισραήλ - Μελέτη: Η αναμνηστική δόση της Pfizer προκάλεσε ακανόνιστη περίοδο στις γυναίκες
Οι γυναίκες και οι νέοι είναι πιο επιρρεπείς στο να εμφανίσουν τις παρενέργειες του ενισχυτικού εμβόλου, έδειξε η μελέτη
Σχετικά Άρθρα

Περίπου το 10% των γυναικών στο Ισραήλ παρουσίασαν ακανόνιστες εμμηνορροϊκές περιόδους μετά τη λήψη του αναμνηστικού εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του υπουργείου Υγείας για τις παρενέργειες της τρίτης δόσης του εμβολίου που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 9/2.
Η μελέτη του Υπουργείου Υγείας προσπάθησε να εξετάσει τον επιπολασμό των συμπτωμάτων που αναπτύχθηκαν 21 έως 30 ημέρες μετά τη λήψη του αναμνηστικού εμβολίου Pfizer.

Επιρρεπείς και οι νέοι 

Οι γυναίκες και οι νέοι είναι πιο επιρρεπείς στο να εμφανίσουν τις παρενέργειες του ενισχυτικού εμβόλου, έδειξε η μελέτη.
Επιπλέον, το πιο κοινό σύμπτωμα που αναφέρθηκε στη μελέτη είναι η ακανόνιστη έμμηνος ρύση, με το 10% των γυναικών ηλικίας έως 54 ετών που συμμετείχαν στη μελέτη να αναφέρουν ότι είχαν παρουσιάσει την παρενέργεια.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν ήταν εξαιρετικά ήπιες και πέρασαν μετά από τρεις ημέρες το πολύ.
Επιπλέον, οι νευρολογικές και αλλεργικές αντιδράσεις βρέθηκε να είναι πολύ λιγότερο συχνές από ό,τι με προηγούμενα εμβόλια για τον COVID-19 καθώς μόνο το 4% ανέφερε ότι είχε παρουσιάσει τέτοιες αντιδράσεις στο εμβόλιο.
Ωστόσο, η μειοψηφία που παρουσίασε αλλεργικές και νευρολογικές αντιδράσεις ανέφερε ότι είχε τέτοιες επιδράσεις μετά από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Συνολικά, η μελέτη διαπίστωσε ότι τα περισσότερα από τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν από τους συμμετέχοντες ήταν λιγότερο σοβαρά σε σύγκριση με προηγούμενα εμβόλια.
Περίπου 2.049 Ισραηλινοί άνω των 18 ετών συμμετείχαν στη μελέτη, με σχεδόν ομοιόμορφο διαχωρισμό ανδρών (51%) και γυναικών (49%). Το Υπουργείο Υγείας εξέτασε τις παρενέργειες για τρεις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες (18-39, 40-59, 60+).

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης