Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η DGComp συλλέγει στοιχεία για τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της Gazprom - Στο επίκεντρο οι προμήθειες

tags :
Η DGComp συλλέγει στοιχεία για τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της Gazprom - Στο επίκεντρο οι προμήθειες

Τα μέχρι τώρα στοιχεία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια υπόθεση, δηλαδή να ανοίξουν τον σχετικό φάκελο

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή περί αντιμονοπωλιακών πρακτικών, η DGComp, βρίσκεται στη διαδικασία να συλλέξει πληροφορίες για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της Gazprom, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, προκειμένου να βρει τα αίτια της κρίσης εφοδιασμού με φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Τον περασμένο μήνα, η επικεφαλής της DGComp, Margrethe Vestager, δήλωσε ότι εξέτασε τις εταιρείες φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης της Gazprom, για περιορισμένες προμήθειες μετά τις κατηγορίες ότι ο ρωσικός γίγαντας παρακρατούσε επιπλέον παραγωγή που θα μπορούσε να απελευθερωθεί για να μειωθούν οι τιμές.
Ωστόσο, η Gazprom αρνήθηκε τέτοιους ισχυρισμούς.

Ανοίγει ο φάκελος;

Αν και ακόμη δεν έχει υπάρξει απόφαση από την επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ, τα μέχρι τώρα στοιχεία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια υπόθεση, δηλαδή να ανοίξουν τον σχετικό φάκελο.
Πάντως, τόσο η Gazprom όσο και το Κρεμλίνο έχουν επανειλημμένα αρνηθεί την παρακράτηση των προμηθειών φυσικού αερίου, λέγοντας ότι όλες οι σταθερές και μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις έχουν εκπληρωθεί.
Βέβαια, ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας Fatih Birol τον περασμένο μήνα είπε ότι η Ρωσία συμβάλλει στην ανεπαρκή παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη και ότι η κατάσταση κλιμακώθηκε κατά τη διάρκεια μιας αντιπαράθεσης μεταξύ Μόσχας και Δύσης για την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης