Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η αποκλιμάκωση έφερε άνοδο – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η αποκλιμάκωση έφερε άνοδο – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η αποχώρηση κάποιων στρατευμάτων έδειξε πως αποκλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας και οι αγορές ανέπνευσαν. Έβγαλαν καλή αντίδραση, όπως και η δική μας. Καλός ο τζίρος αν και είχε πακέτα, λόγω και του placement στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Είδαμε και μία διάχυση στα μικρομεσαία με κάποιες μετοχές να αυξάνουν όγκο και αποτιμήσεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αν δούμε λίγο τα τελευταία στοιχεία από το Axianumbers, από το Λονδίνο είχαμε πωλήσεις τον Ιανουάριο και από την Γερμανία αγορές. Δεν αποκλείεται να έγινε αλλαγή σκυτάλης στις τράπεζες με τους Γερμανούς να ενισχύουν θέσεις και τους Άγγλους να μειώνουν. Άλλωστε, όπως μαθαίνουμε οι τελευταίοι τις είχαν και από πιο παλιά τις τράπεζες και λογικό να θέλουν να γράψουν κάποια κέρδη. Νέα ανοδική κίνηση σήμερα με την Εθνική να πηγαίνει και σε υψηλά 7 ετών. Καλή άνοδο είχαν όλες οι συστημικές.

ΔΕΗ: Δεν δικαιολογείται η αδυναμία της μετοχής λέει η Eurobank Equities και επαναλαμβάνει τη σύσταση αγοράς, ενώ λέει πως είναι επενδυτική ευκαιρία. Στα 8,63 ευρώ και στο +1,53%.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Έγινε πώληση μετοχών από τον κ.Περιστέρη. Η αποκάλυψη του ΒΝ νομίζουμε πως είναι κορυφαία, καθώς έδειξε πως ο κανονισμός δεν είναι ξεκάθαρος, ή καλογραμμένος θα λέγαμε, αλλά ανέδειξε και το γεγονός πως ούτε οι αρμόδιες αρχές, ούτε ο ίδιος ο όμιλος το είχαν προσέξει. Έτσι λόγω των ιδίων ο κ.Περιστέρης εμφανιζόταν να έχει περάσει το 1/3 και άρα ήταν υποχρεωμένος για δημόσια πρόταση.

ΑΔΜΗΕ: Συνεχίζεται το μάζεμα στη μετοχή πέριξ των 2,50 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Παραμένει αδύναμη και έκλεισε λίγο κάτω από τα 14 ευρώ.

ΟΛΘ: Τις πληροφορίες για την πώληση τις διαβάσατε σε άλλη κατηγορία του ΒΝ. Θα σας πούμε πως ακούγονται στην αγορά τιμήματα πολύ υψηλότερα από την τρέχουσα τιμή και ακούγονται εδώ και καιρό. Η μετοχή βέβαια δεν αντιδρά…

ΟΛΠ: Για να κάνουμε και μία σύγκριση των μεγεθών του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με του συγκεκριμένου.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ: Σύμφωνα λέει με τον κανονισμό και μέχρι να πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις η Allianz, δεν μπορεί να αγοράσει πάνω από το 10%. Επομένως επειδή χθες αγόρασε κάτι λιγότερο από 10%, σήμερα η εντολή ολοκληρώθηκε και έτσι η μετοχή έπεσε κάτω από τα 7,80 ευρώ που είναι η τιμή εξαγοράς και ουσιαστικά θα γίνει και η δημόσια πρόταση.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε κάτι τέτοια σημεία του κανονιστικού πλαισίου με τίποτα όμως! Γιατί να μην μπορεί δηλαδή να την αγοράσει και όλη σήμερα; Τέλος πάντων, λίγη προσοχή όσοι έχετε κομμάτια μη σας τα πάρουν χαμηλά, για να βγάλουν κάποιοι μεροκάματο. Στα 7,66 ευρώ και στο -1,79%.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Εντυπωσιακή η βελτίωση του όγκου των συναλλαγών και ακούγονται αρκετά πραγματάκια στην αγορά για τη συγκεκριμένη και μακάρι να επιβεβαιωθούν. Στα 1,72 ευρώ και στο +8,18% με σχεδόν 50 χιλ. τεμάχια συναλλαγές. Είχαμε πολλούς μήνες να δούμε τέτοιο όγκο.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με 193 χιλ. τεμάχια πήγε στο +8,10%. Βγαίνουν κομμάτια στη μετοχή.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Λογικό και το έχουμε ξαναδεί. Καθώς πάει προς τη λήξη το δικαίωμα, αυξάνεται η τιμή του και η τιμή της μετοχής. Υπάρχει αισιοδοξία, πως όχι μόνο θα πετύχει η αύξηση αλλά θα γίνουν και.. ωραία πράγματα. Στα 0,5950 ευρώ και στο +5,31%.

ΣΙΔΜΑ: Τρίτη συνεχόμενη ανοδική και την πήγαν για πλάκα και πάλι στα 3 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 2,98 ευρώ και στο +4,93%.

ΦΗΜΕΣ: Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι πληροφορίες που έρχονται στα αυτιά της στήλης. Καλό είναι να μαθαίνεις πράγματα αλλά πιστεύουμε ότι από αυτά που ακούμε λίγα θα γίνουν, άρα πρέπει να είμαστε συνολικά όλοι πιο προσεκτικοί στο τι ακούμε και στο τι αγοράζουμε.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης