Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JTD Energy Services: Το πετρέλαιο μπορεί να ξεπεράσει τα 120 δολ. ακόμα και τα 150 δολ.

JTD Energy Services: Το πετρέλαιο μπορεί να ξεπεράσει τα 120 δολ. ακόμα και τα 150 δολ.

Όλο και περισσότεροι αναλυτές αναμένουν ότι η τιμή του πετρελαίου θα ξεπεράσει τα 125 δολ.

Σχετικά Άρθρα

Δεδομένο θεωρείται από αναλυτές ότι η τιμή του πετρελαίου θα ξεπεράσει τα 100 δολ. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι, οι οποίοι προβλέπουν ότι η τιμή θα φτάσει τα 125 δολ. και ακόμα υψηλότερα.
«Δεδομένου ότι έχεις αυτήν την υποεπένδυση στην εξόρυξη, έχουμε εξαντλήσει το φυσικό πετρέλαιο, έχουμε έλλειψη προμήθειας», δήλωσε στο CNBC ο John Driscoll, διευθυντής της JTD Energy Services. «Υπάρχει ένα σενάριο όπου θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε τα 120 δολάρια, ακόμη και τα 150 δολάρια το βαρέλι» υποστήριξε ο ίδιος.
Οι εντάσεις σχετικά με την απειλή μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία συνέβαλαν επίσης στην άνοδο των τιμών, αν και η μερική αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τις συνοριακές περιοχές της Ουκρανίας οδήγησε την τιμή του πετρελαίου σε υποχώρηση περίπου 3% από την προηγούμενη ημέρα.
Ενώ η Μόσχα έχει απορρίψει την υπόθεση μιας επικείμενης εισβολής, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, επιμένουν ότι ο κίνδυνος πολέμου παραμένει υψηλός. Αλλά «δεν είναι μόνο οι γεωπολιτικοί παράγοντες αλλά και τα θεμελιώδη», είπε ο Driscoll.
«Η αγορά βρίσκεται σε αυτό που ονομάζουμε μια απότομη οπισθοδρόμηση που δίνει ένα premium σε οποιοδήποτε άμεσο φυσικό διαθέσιμο πετρέλαιο. Αρχίζουμε να αισθανόμαστε ότι η ζήτηση βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης και εξετάζουμε τις ελλείψεις προσφοράς», εξήγησε.
Αυτές οι ελλείψεις υπάρχουν τόσο διότι ο ΟΠΕΚ+ έχει μειώσει την παραγωγή όσο και λόγω της μείωσης των επενδύσεων του κλάδου στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες στον απόηχο του Covid-19 και των πιέσεων των κυβερνήσεων για μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης