Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιστροφή στην κανονικότητα - Πλεύρης: Μέχρι τα τέλη Μαρτίου η άρση όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό

Επιστροφή στην κανονικότητα - Πλεύρης: Μέχρι τα τέλη Μαρτίου η άρση όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό
Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός
Σχετικά Άρθρα
Την πλήρη άρση των μέτρων εντός του Μαρτίου, το αργότερο έως το τέλος Μαρτίου, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αν και προειδοποίησε για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της πανδημίας το Φθινόπωρο.
Ειδικότερα, ο κ. Πλεύρης - μιλώντας στον ΣΚΑΪ - εξήγησε ότι στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρώπης, η λογική όλων των χωρών είναι ότι οι περιορισμοί θα πρέπει να αρθούν έως τα μέσα με τέλη Μαρτίου, ανάλογα με την πίεση στα συστήματα υγείας των χωρών.
Ωστόσο, όπως είπε, δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και όλοι είναι προετοιμασμένοι για τυχόν αναζωπύρωση της πανδημίας από το φθινόπωρο.
«Όλοι ειδικοί λένε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το φθινόπωρο.
Η συνολική εικόνα ότι δεν πρέπει να εφησυχάζει η Ευρώπη για το τέλος της πανδημίας αλλά να είναι προετοιμασμένη» είπε χαρακτηριστικά.

Η απόφαση για μερική άρση μέτρων

Μιλώντας για την απόφαση άρσης περιορισμών στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό είναι άνω του 81%, οι διασωληνωμένοι έχουν μειωθεί μέσα σε 25 ημέρες από 680 σε 480, ενώ τα χθεσινά εξιτήρια – εισιτήρια στα νοσοκομεία είναι 150 υπέρ των εξιτηρίων κάτι που δείχνει ότι το ΕΣΥ είναι μεν ακόμα πιεσμένο, αλλά παρατηρείται αποκλιμάκωση.

Η τέταρτη δόση του εμβολίου στον γενικό πληθυσμό

Όσον αφορά τη συζήτηση για την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν λειτουργεί ανεξάρτητα από τους επιστήμονες και τον ΕΜΑ. Ενδεχομένως, εξήγησε να χρειαστεί να γίνει κάτι αντίστοιχο με το εμβόλιο της γρίπης αλλά αυτή η συζήτηση είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης