Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πτώση λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών – Χαμηλός ο τζίρος

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πτώση λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών – Χαμηλός ο τζίρος
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η στάση αναμονής μετατράπηκε σε ρευστοποιήσεις, αλλά ο τζίρος θα λέγαμε πως ήταν ιδιαίτερα χαμηλός και κάνει εντύπωση, γιατί ήταν από το ξεκίνημα και πριν αυξηθούν οι γεωπολιτικές ανησυχίες. Ο DAX 40 παίζει γύρω από τον εκθετικό των 200 ημερών, κάτι που σημειώνουμε εδώ και μέρες, και σήμερα έφυγε πάλι λίγο κάτω.

Συνολικά η αγορά κινήθηκε πτωτικά με τις τράπεζες να έχουν ρευστοποιήσεις και τη Jumbo. Αρνητική η εικόνα και των Lamda, ΕΥΔΑΠ και Μυτιληναίου. Προσπαθούν οι αγοραστές στον ΟΛΠ, βελτιωμένη η εικόνα της ΔΕΗ και εντός συσσώρευσης συνεχίζει η ΕΛΧΑ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ρευστοποιήσεις στις συστημικές. Εδώ υπάρχουν και σημαντικά κέρδη και κάποιοι επιλέγουν να τα βάλουν στην τσέπη. Οι θετικές εκθέσεις συνεχίζονται και σήμερα ήταν η σειρά της Goldman Sachs να αναβαθμίσει τις εκτιμήσεις της. Άνω του 2% οι απώλειες για Πειραιώς και ΑΛΦΑ.

JUMBO: Από νωρίς πιέστηκε η μετοχή. Πάνω που πήγαινε και πάλι να περάσει τα 14 ευρώ, γύρισε προς τα 13 ευρώ και τελικά έκλεισε στα 13,28 ευρώ και στο -3,77%.

LAMDA: Καιρό τώρα δίνει την αίσθηση ότι είναι αδύναμη. Στα 6,76 ευρώ και στο -2,38%.

ΤΙΤΑΝ: Διατηρεί και αυτός την αδυναμία του.

ΟΛΠ: Πήγε να ξεπεράσει τα 17,20 ευρώ αλλά δεν την άφησαν, ίσως και λόγω γενικότερου κλίματος Όμως στις τελικές δημοπρασίες την έκλεισαν στα 17,20 ευρώ και με άνοδο 0,47%.

ΔΕΗ: Στα 13,70 ευρώ από 13,60 ευρώ αύξησε την τιμή στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ η Optima Bank, διατηρώντας τη σύσταση αγοράς. Η τιμή στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 57% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Η μετοχή σε σύγκριση με τις ομοειδείς είναι βαθιά υποτιμημένη σε όρους EV/EBITDA 2022 και διαπραγματεύεται με 35% discount, ενώ σε όρους P/BV 2022 65%. Για το 2021 περιμένει ζημία 23,6 εκατ. ευρώ και για το 2022 κέρδη 56,5 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2023 τα κέρδη αναμένεται να ανέλθουν στα 149 εκατ. ευρώ. Κράτησε χαρακτήρα η μετοχή και σίγουρα έχει βοηθήσει και η πρόσφατη παρέμβαση της διοίκησης αλλά και οι αναλυτές οι οποίοι έσπευσαν να τονίσουν την ελκυστικότητά της μετά και την πρόσφατη αδυναμία.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Κυκλοφορούν φήμες στην αγορά πως πουλάει την ΕΤΕΜ στη Βιοκαρπέτ, δηλαδή στην Exalco. Η ΕΤΕΜ έχει μικρό μέγεθος για τον όμιλο και πέρυσι έκανε αύξηση κεφαλαίου προκειμένου να βελτιωθεί ο ισολογισμός. Εντός του εύρους συσσώρευσης παραμένει η μετοχή και σήμερα έκλεισε με άνοδο 0,55% και στα 1,84 ευρώ.

ΜΕΤΑΛΛΑ: Αν δεν ήταν τόσο πτωτική η συνεδρίαση ίσως βλέπαμε καλύτερη κίνηση από τις μετοχές του κλάδου. Η κίνηση της Κορδέλλου, μάλλον αφύπνισε και τις άλλες. Όχι ότι η ΣΙΔΜΑ είχε ανάγκη, αφού έδειξε πριν μερικές μέρες σημάδια ολοκλήρωσης της διόρθωσης. Αφυπνίστηκε όμως και η Τζιρακιάν και είδαμε και κάποια κινητικότητα στην Έλαστρον.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Εμφανέστατη η προσπάθεια να κινηθεί υψηλότερα. Κάνει όγκο στις τελευταίες συνεδριάσεις αλλά νομίζουμε πως οι πωλητές συνεχίζουν να έχουν τον έλεγχο. Στα 0,6780 ευρώ και στο +1,50% με όγκο 57 χιλ. τεμάχια.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Με άνοδο 2,46% και καλό όγκο. Από νωρίς η προσπάθεια της ανοδικής κίνησης. Θυμίζουμε πως τα κέρδη εννεαμήνου δίνουν πολύ χαμηλό p/e.

AS COMPANY: Φαίνεται η διάθεση να μαζευτούν χαρτιά και οι αγοραστές βρίσκουν ευκαιρίες να το κάνουν χαμηλά. Στα 2,21 ευρώ σήμερα και στο -2,64% που ήταν και χαμηλό ημέρας.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης