Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο 48,1% αυξάνει το ποσοστό της στον ΟΠΑΠ η Allwyn - Πωλητής ο Δημήτρης Μελισσανίδης

Στο 48,1% αυξάνει το ποσοστό της στον ΟΠΑΠ η Allwyn - Πωλητής ο Δημήτρης Μελισσανίδης

Ο στόχος του NYSE και μέσω... Ελλάδας

Στο 48,1% από 41,2% προηγουμένως, αύξησε το ποσοστό της στον ΟΠΑΠ, ο ευρωπαϊκός όμιλος τυχερών παιχνιδιών Allwyn Entertainment.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση, η Allwyn ανέφερε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Yeonama Holdings Co. Limited - συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη - για την αγορά του υπόλοιπου μειοψηφικού μεριδίου στη SAZKA Delta AIF Variable Investment Company μέσω της οποίας η Allwyn διακρατεί τμήμα του μεριδίου της στον ΟΠΑΠ.
Το τίμημα αγοράς ανέρχεται στα 327,4 εκατ. ευρώ.

Chvatal: Μέρος στρατηγικής η αύξηση του ποσοστού στον ΟΠΑΠ

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο διευθύνων σύμβουλος της Allwyn, Robert Chvatal δήλωσε ότι "η απόκτηση του υπόλοιπου μειοψηφικού μεριδίου στην SAZKA Delta συνιστά ένα σημαντικό βήμα για την Allwyn, με το οποίο συνεχίζεται η μακροπρόθεσμη στρατηγική αύξησης μεριδίων στις επιχειρήσεις μας.
Η συγκεκριμένη συναλλαγή ολοκληρώνει μία σειρά συναλλαγών μέσω των οποίων έχουμε αγοράσει τα μερίδια άλλων μετόχων στη SAZKA Delta κατά τα τελευταία τρία χρόνια.
Με την επιλογή μας να λαμβάνουμε τα μερίσματα του ΟΠΑΠ ως επανεπένδυση σε μετοχές καθώς και με τις αγορές μετοχών, έχουμε αυξήσει το μερίδιό μας στον ΟΠΑΠ από το 23,7% το 2018 στο 48,1% σήμερα.
Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την πρόσφατη επίδοση του ΟΠΑΠ και ενθουσιασμένοι για τις ευκαιρίες που οδηγούν σε περαιτέρω ανάπτυξη".

Ο στόχος του NYSE

Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση, η Allwyn Entertainment, το νέο brand της SAZKA Entertainment, προτίθεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) σε συνεργασία με την εισηγμένη στο NYSE Cohn Robbins Holdings Corp (CRHC), με αποτέλεσμα η αναμενόμενη συνολική εταιρική αξία της Allwyn να ανέλθει σε περίπου 9,3 δισ. δολάρια.
Ωστόσο, αυτό που πρέπει να πετύχει η Allwyn είναι να αυξήσει τα ποσοστά της στις συμμετοχές που διαθέτει.

Η επίσημη ανακοίνωση:

Η Allwyn αυξάνει τη συμμετοχή της στον ΟΠΑΠ στο 48,1%

H SAZKA Entertainment AG που λειτουργεί με την εμπορική επωνυμία Allwyn («Allwyn») ανακοίνωσε σήμερα ότι η RUBIDIUM HOLDINGS LIMITED («Rubidium») μέσω της οποίας η Αllwyn κατέχει έμμεσα μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου στην ΟΠΑΠ («ΟΠΑΠ») σύνηψε συμφωνία με την Yeonama Holdings Co. Limited («Yeonama») για την αγορά των υφιστάμενων μετοχών μειοψηφίας χωρίς δικαίωμα ψήφου της Yeonama στην SAZKA Delta AIF Variable Investment Company Ltd («SAZKA Delta»), οντότητα μέσω της οποίας η Allwyn κατέχει τμήμα των μετοχών της στην OΠΑΠ, έναντι τιμήματος €327,4 εκατομμυρίων (η «Συναλλαγή»).
Συνεπεία των ανωτέρω, η «οικονομική συμμετοχή» (economic interest) της Allwyn (δηλαδή το ποσοστό που αντιστοιχεί, ανεξαρτήτως του ελέγχου της SAZKA Delta, στο μερίδιο σε διανομές και όχι στα δικαιώματα ψήφου) στην ΟΠΑΠ θα αυξηθεί από περίπου 41,2% σε περίπου 48,1%.
Υπενθυμίζεται ότι αναφορά στις μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου που κατέχει η Yeonama είχε γίνει στο Πληροφοριακό Δελτίο για την προαιρετική δημόσια πρόταση που υποβλήθηκε από τη SAZKA Group a.s., το οποίο εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 30 Σεπτεμβρίου 2019.
Λαμβάνοντας υπόψη τον καθαρό δανεισμό και το κεφάλαιο κίνησης της SAZKA Delta, η Συναλλαγή προβλέπει προστιθέμενη αξία (premium) άνω του 10% επί της τρέχουσας τιμής της ΟΠΑΠ στην αγορά.
Το τίμημα της αγοράς θα χρηματοδοτηθεί με ταμειακά διαθέσιμα που περιλαμβάνονται στον ισολογισμό, συμπεριλαμβανομένων ταμειακών διαθεσίμων από την πρόσφατη έκδοση ομολόγου ύψους €600 εκατομμυρίων.
Η συναλλαγή δεν έχει καμία επίδραση στον αποκλειστικό έλεγχο που ασκεί το VALEA FOUNDATION επί της SAZKA Delta, και κατά τούτο δεν επέρχεται καμία μεταβολή στον αριθμό και το ποσοστό των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου στην ΟΠΑΠ που ελέγχονται έμμεσα από το VALEA FOUNDATION και τις οντότητες που ελέγχονται από, και ενεργούν συντονισμένα με, το VALEA FOUNDATION, κατά την έννοια του ν. 3556/2007, το οποίο σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του VALEA FOUNDATION με ημερομηνία 7 Ιανουαρίου 2022 ανερχόταν κατά την 16η Δεκεμβρίου 2021 σε 47,13%.
Κατά την ημερομηνία της παρούσας, το VALEA FOUNDATION και οι οντότητες που ελέγχονται από, ή ενεργούν συντονισμένα με, το VALEA FOUNDATION, κατόπιν απόκτησης μετοχών από την SAZKA Group a.s. στην αγορά από την 16η Δεκεμβρίου 2021 και εντεύθεν, ελέγχουν έμμεσα συνολικά 48,09% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου στην ΟΠΑΠ, ως ακολούθως:
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης