Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα ετήσια αποτελέσματα της Παπουτσάνης – Με p/e 13 η μετοχή

Μια ματιά στα ετήσια αποτελέσματα της Παπουτσάνης – Με p/e 13 η μετοχή
Η διοίκηση προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή αλλά αν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα προταθεί και πρόσθετο μέρισμα
Σχετικά Άρθρα

Έξι χρόνια ανάπτυξης συμπλήρωσε η Παπουτσάνης εμφανίζοντας για μία ακόμα χρονιά πολύ ισχυρά αποτελέσματα.
Ο τζίρος αυξήθηκε κατά 34% και ανήλθε στα 54,8 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 9% και στα 8,3 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη κατά 26% και στα 4,9 εκατ. ευρώ από 3,9 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη δίνουν p/e 13 φορές στη μετοχή, αφού η αποτίμηση ανέρχεται στα 63,7 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή αλλά αν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα προταθεί και πρόσθετο μέρισμα.
Να σημειωθεί πως η μετοχή έχει υποχωρήσει από τα φετινά υψηλά της αλλά σε σύγκριση με την αρχή του έτους είναι αμετάβλητη.
Σημαντική είναι η σημείωση της διοίκησης η οποία αναφέρει: Για το 2022, αναμέναμε περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας και ενίσχυση της τουριστικής κίνησης σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ωστόσο οι συνέπειες από τις πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις και αναταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και στο κόστος των πρώτων υλών και της ενέργειας είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκτιμηθούν.
Η Παπουτσάνης θα συνεχίσει να επενδύει στην καινοτομία, την αειφορία και την ποιότητα, να διευρύνει τις προϊοντικές της προτάσεις – επώνυμες και ξενοδοχειακές – και να ενισχύει τις διεθνείς συνεργασίες της, με στόχο να διατηρήσει έναν ικανοποιητικό ρυθμό ανάπτυξης ανάλογο με αυτόν της τελευταίας πενταετίας και να διαγράψει μια ισχυρή πορεία και το 2022.
Το 21% των συνολικών εσόδων προέρχεται από πωλήσεις επωνύμων προϊόντων της Παπουτσάνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το 13% από πωλήσεις στην ξενοδοχειακή αγορά, το 49% από παραγωγές προϊόντων για τρίτους και το 17% από βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών.
Παπουτσάνης_1.jpg
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης