Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: Σε ωριαία βάση ο έλεγχος των κυρώσεων κατά Ρώσων πολιτών και επιχειρήσεων

Ελβετία: Σε ωριαία βάση ο έλεγχος των κυρώσεων κατά Ρώσων πολιτών και επιχειρήσεων
Οι Ρώσοι είχαν σχεδόν 10,4 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα στην Ελβετία το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Τράπεζας της χώρας
Σχετικά Άρθρα

Οι ελβετικές τράπεζες παρέχουν επικαιροποιημένα στοιχεία κάθε ώρα σχετικά με την πρόοδο στην εφαρμογή των κυρώσεων εναντίον Ρώσων πολιτών  και ρωσικών εταιρειών, δήλωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας και η κυβέρνηση σκοπεύει να ανακοινώσει σύντομα το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που έχουν "παγώσει".
Η Ελβετία υιοθέτησε τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος Ρώσων και ρωσικών εταιρειών, σε μια σαφή παρέκκλιση από την παραδοσιακή ουδετερότητά της, δίνοντας εντολή για το "πάγωμα" περιουσιακών στοιχείων ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Αναφορές και ουδετερότητα

άθε ώρα λαμβάνουμε πολλές αναφορές από τράπεζες, χρηματοπιστωτικούς μεσάζοντες, ασφαλιστικές εταιρείες και θέλουμε να ενημερώσουμε πολύ σύντομα", είπε o υπουργός Οικονομικών Guy Parmelin, στο ραδιοφωνικό δίκτυο SRF, προσθέτοντας πως είναι "νωρίς" να πει το ακριβές ύψος των περιουσιακών στοιχείων που έχει μέχρι στιγμής "παγώσει".
Οι Ρώσοι είχαν σχεδόν 10,4 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα στην Ελβετία το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Τράπεζας της χώρας.
Ερωτηθείς εάν με την επιβολή κυρώσεων η Ελβετία έχασε την πολιτική ουδετερότητά της, ο υπουργός Οικονομίας της χώρας απάντησε: "Παραμένουμε ουδέτεροι".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης