Τελευταία Νέα
Διεθνή

Chevron και Βενεζουέλα έτοιμες για εξαγωγές αν οι ΗΠΑ άρουν τις κυρώσεις

Chevron και Βενεζουέλα έτοιμες για εξαγωγές αν οι ΗΠΑ άρουν τις κυρώσεις

Η Chevron έχει ξεκινήσει προετοιμασίες ώστε οι υπάλληλοί της να βγάλουν βίζα για τη Βενεζουέλα

Σχετικά Άρθρα

Η Chevron ετοιμάζεται να αναλάβει τον λειτουργικό έλεγχο των κοινοπραξιών της στη Βενεζουέλα εάν η Ουάσινγκτον χαλαρώσει τις κυρώσεις στο Καράκας, προκειμένου να ενισχυθούν οι προμήθειες αργού μετά την απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η αναφορά αυτή, μάλιστα, συγκαταλέγεται στους λόγους που η τιμή του πετρελαίου κινείται σήμερα κάτω από τα 100 δολάρια ανά βαρέλι.
Αν και δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την έκδοση σχετικής απόφασης, η Chevron έχει ξεκινήσει προετοιμασίες ώστε οι υπάλληλοί της να βγάλουν βίζα για τη Βενεζουέλα, έτοιμοι να κατευθυνθούν στο Καράκας, εάν το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ χαλαρώσει τους περιορισμούς.
Το Reuters προσθέτει ότι οι προτεινόμενες κινήσεις της Chevron θα μπορούσαν να αναζωογονήσουν την παραγωγή και τις εξαγωγές πετρελαίου της Βενεζουέλας μετά από χρόνια ανεπαρκών επενδύσεων και κυρώσεων που την συρρίκνωσαν σε περίπου 755.000 βαρέλια την ημέρα τον περασμένο μήνα από 2,3 εκατομμύρια το 2016.
Η Chevron στην κοινοπραξία της με την κρατική εταιρεία PDVSA της Βενεζουέλας, παρήγαγε περίπου 200.000 βαρέλια πριν οι κυρώσεις των ΗΠΑ κυρώσεις και η έλλειψη χρηματοδότησης μειώσουν την παραγωγή.
Η Chevron σκοπεύει να ξεκινήσει τη μεταφορά πετρελαίου της Βενεζουέλας σε διυλιστήρια το συντομότερο τον επόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης