Τελευταία Νέα
Διεθνή

Viktor Orban: Η Ουγγαρία δεν θα στείλει όπλα στην Ουκρανία

Viktor Orban: Η Ουγγαρία δεν θα στείλει όπλα στην Ουκρανία

Η πορεία του Orban προς την επανεκλογή έφερε στο φως τις στενές σχέσεις του με τον Ρώσο πρόεδρο Putin για μια δεκαετία

Σχετικά Άρθρα
Η Ουγγαρία δεν θα στείλει όπλα στην Ουκρανία και θα μείνει έξω από τον πόλεμο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Viktor Orban σε σημερινή συγκέντρωση υποστηρικτών του, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να παρασύρει την Ουγγαρία στον πόλεμο που μαίνεται στα ανατολικά της σύνορα.
Ο συντηρητικός εθνικιστής ηγέτης βρίσκεται εν μέσω μιας σκληρής κούρσας για να εκλεγεί για τέταρτη συνεχόμενη θητεία στις εκλογές της 3ης Απριλίου, επειδή για πρώτη φορά από το 2010 το δεξιό κόμμα του Fidesz θα αντιμετωπίσει ένα ενιαίο μέτωπο έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Η πορεία του Orban προς την επανεκλογή περιπλέκεται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία έδωσε νέο φως στις στενές σχέσεις του με τον Ρώσο πρόεδρο Putin για μια δεκαετία, προκαλώντας έντονη κριτική από την αντιπολίτευση.
Απευθυνόμενος σε συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων υποστηρικτών που κρατούσαν τη σημαία της Ουγγαρίας μπροστά από το κοινοβούλιο, ο Orban είπε ότι η Κεντρική Ευρώπη είναι απλώς μια «σκακιέρα» για τις μεγάλες δυνάμεις και αν η Ουγγαρία δεν υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, θα μπορούσε εύκολα να πέσει θύμα της κρίσης.
«Η Ρωσία κοιτάζει τα ρωσικά συμφέροντα, ενώ η Ουκρανία τα συμφέροντα της Ουκρανίας.
Ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες, ούτε οι Βρυξέλλες θα σκεφτούν με το μυαλό των Ούγγρων και θα αισθανθούν την καρδιά των Ούγγρων.
Πρέπει να υπερασπιστούμε τα δικά μας συμφέροντα», είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
«Πρέπει να μείνουμε μακριά από αυτόν τον πόλεμο... επομένως δεν θα στείλουμε στρατιώτες ή όπλα στο πεδίο των μαχών».
Τέλος, ο Orban είπε ότι η επιλογή για τους ψηφοφόρους στις 3 Απριλίου θα είναι μεταξύ του κόμματός του που επιθυμεί την ειρήνη και της αριστερής αντιπολίτευσης «η οποία θα συρθεί σε έναν ανελέητο, παρατεταμένο και αιματηρό πόλεμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης