Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Αναβάθμιση των εκτιμήσεων για το Brent - Στα 120 δολ. από 100 δολ.

Morgan Stanley: Αναβάθμιση των εκτιμήσεων για το Brent - Στα 120 δολ. από 100 δολ.
H πρόβλεψη για το αργό το 2023 αναθεωρήθηκε στα 100 δολάρια το βαρέλι από 95 δολάρια προηγουμένως
Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για το πετρέλαιο προχώρησε η Morgan Stanley, επικαλούμενη μια «αδιάκοπη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων» και τη χαμηλότερη παραγωγή από τη Ρωσία. Ειδικότερα, οι αναλυτές της τράπεζας εκτιμούν ότι η τιμή του Brent θα φτάσει στα 120 δολάρια το βαρέλι το γ' τρίμηνο του 2022.
«Καθώς τα αποθέματα βρίσκονται ήδη σε χαμηλά πολλών ετών, αναμένουμε ότι αυτό θα συνεχίσει να ασκεί ανοδική πίεση στις τιμές του πετρελαίου» αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της τράπεζας.
Η τράπεζα αναβάθμισε την πρόβλεψη για την τιμή του Brent σε 120 δολ. και 110 δολ. το βαρέλι για δύο τελευταία τρίμηνα του έτους, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 100 δολ. και για τα δύο τρίμηνα.
Επιπλέον, η πρόβλεψη για το αργό το 2023 αναθεωρήθηκε στα 100 δολάρια το βαρέλι από 95 δολάρια προηγουμένως. «Μειώσαμε την εκτίμηση για την παραγωγή από τη Ρωσία κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα (mb/d) – πτώση από 11 mb/d σε 10 mb/d από τον Απρίλιο και μετά», πρόσθεσε η τράπεζα.
Ωστόσο, η τράπεζα μείωσε επίσης την πρόβλεψή της για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου για το 2022 στα 3,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα (bpd) από 4 εκατ. βαρέλια την ημέρα που ήταν προηγουμένως λόγω της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης