Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανές: Ο Zelensky με στρατιωτικό νόμο απαγορεύει πολιτικά κόμματα στην Ουκρανία – Τουρκία: Να ακουστούν οι θέσεις της Ρωσίας

Πρωτοφανές: Ο Zelensky με στρατιωτικό νόμο απαγορεύει πολιτικά κόμματα στην Ουκρανία – Τουρκία: Να ακουστούν οι θέσεις της Ρωσίας
Η εξέλιξη αυτή είναι πρωτοφανής και αποδεικνύει ότι οι βαπτιζόμενοι δημοκράτες στην Ουκρανία στα δύσκολα είναι μια από τα ίδια…
Σχετικά Άρθρα

Πρωτοφανείς είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην δήθεν ή κατ΄ επίφαση δημοκρατική Ουκρανία, καθώς ο Πρόεδρος Zelensky με βάση τον στρατιωτικό νόμο που έχει επιβληθεί επέβαλλε την απαγόρευση ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης που ενδέχεται να συνδέονται με την Ρωσική Ομοσπονδία.

«Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας αποφάσισε, δεδομένου του πολέμου πλήρους κλίμακας και των δεσμών ορισμένων πολιτικών δομών με την Ρωσία, να αναστείλει οποιαδήποτε δραστηριότητα ορισμένων πολιτικών κομμάτων κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου», είπε ο Zelensky.
Η εξέλιξη αυτή είναι πρωτοφανής και αποδεικνύει ότι οι βαπτιζόμενοι δημοκράτες στα δύσκολα είναι μια από τα ίδια…

Τουρκία: Να ακουστούν και τα επιχειρήματα της Ρωσίας

Τα ρωσικά επιχειρήματα πρέπει να ακουστούν στο πλαίσιο της νέας αρχιτεκτονικής ασφάλειας μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, όποια μέτρα ληφθούν κατά της Ρωσίας θα επηρεάσουν αυτό το σύστημα.
Αυτό δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του Προέδρου της Τουρκίας, σε συνέντευξή του στους New York Times.

Κατά τη γνώμη του, αν και η Δύση απορρίπτει εντελώς τη ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία, «θα πρέπει να ακουστούν τα επιχειρήματα της Ρωσίας» γιατί μετά τη σύγκρουση «θα πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας μεταξύ της Ρωσίας και του δυτικού μπλοκ».

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε έναν άλλο ψυχρό πόλεμο, θα είναι λάθος για όλους και θα κοστίσει ακριβά για ολόκληρο το διεθνές πολιτικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα».
«Κάθε απόφαση, κάθε βήμα που κάνουμε τώρα σχετικά με τη Ρωσία σε στρατιωτικό επίπεδο , πολιτικό, οικονομικό ή άλλο, θα έχει αντίκτυπο σε αυτή τη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας».

Ο Zelensky καταδικάζει τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς στην Μαριούπολη

Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky καταδίκασε τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς από τη Ρωσία στη Μαριούπολη, στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας.
Υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην πόλη θα «μείνουν στην ιστορία» ως υπεύθυνες για «εγκλήματα πολέμου».
«Το να το κάνεις αυτό σε μια ειρηνική πόλη, αυτό που έκαναν οι κατακτητές, είναι ένας τρόμος που θα θυμόμαστε στους επόμενους αιώνες», είπε.
Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, η Μαριούπολη δέχεται συχνούς βομβαρδισμούς που έχουν διακόψει κάθε παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, τρεχούμενου νερού και άλλων παροχών.
Οι ρωσικές επιδρομές έπληξαν καταφύγια πολιτών, ένα παιδικό νοσοκομείο και ένα μαιευτήριο και πολλά κτίρια κατοικιών.
Επίσης βόμβα έπεσε σε θέατρο όπου είχαν καταφύγει εκατοντάδες άνθρωποι.
Περισσότεροι από 2.400 άνθρωποι λέγεται ότι σκοτώθηκαν στην πόλη, υπάρχουν ομαδικοί τάφοι και πτώματα στο δρόμο.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει και ελέγχουν την Μαριούπολη.
Ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου είπε στο BBC ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί μια στρατηγική φθοράς στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης