Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με βοήθεια από DBRS προσπαθεί να ξεπεράσει τις 870 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με βοήθεια από DBRS προσπαθεί να ξεπεράσει τις 870 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα συνεχίσει να καθορίζει την τάση στις αγορές. Η Ουκρανία απέρριψε τελεσίγραφο της Ρωσίας για παράδοση της Μαριούπολης. Στο εσωτερικό έχουμε το πολύ θετικό νέο από τον οίκο DBRS που μας αναβάθμισε, ενώ δεν αναμενόταν, και πλέον απέχουμε μία βαθμίδα από την επενδυτική. Επίσης έχουμε αποτελέσματα από ΟΠΑΠ και Fourlis αύριο μετά το κλείσιμο της αγοράς. Η Aegean θα δημοσιεύσει στις 23 Μαρτίου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με άνοδο, καθώς από τη μία οι ευρωπαϊκές κινούνται σταθεροποιητικά και κοιτάζουν και λίγο υψηλότερα και από την άλλη το νέο της αναβάθμισης επηρεάζει θετικά. Ξεχωρίζουν οι τράπεζες. Προς τις 870 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Ο τζίρος πάντως είναι σχετικά χαμηλός στα πρώτα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στις 627 μονάδες ο τραπεζικός δείκτης με άνοδο περίπου 1,5%. Πάνω από τα 3,10 ευρώ άνοιξε η Εθνική και προς τα 1,10 ευρώ η Alpha Bank. Στα 1,05 ευρώ η Eurobank και οριακά υψηλότερα η Πειραιώς. Η μεταβλητότητα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

ΟΠΑΠ: Συνολικό μέρισμα πάνω από 1 ευρώ περιμένουν οι αναλυτές λόγω των εξαιρετικών λειτουργικών ταμειακών ροών και λόγω φυσικά της δέσμευσης της διοίκησης για διανομή μερίσματος «τουλάχιστον 1 ευρώ» που είχε κάνει σε προηγούμενη τηλεδιάσκεψη. Η Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ περιμένει τελικό μέρισμα 1,10 ευρώ και ισχυρό τέταρτο τρίμηνο λόγω της ενοποίησης της Stoiximan. Προς τα 12,60 ευρώ ο άνοιγμα της μετοχής.

FOURLIS: Η Eurobank Equities περιμένει για το σύνολο του 2021 πωλήσεις 430 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 16% ενώ περιμένει κέρδη προ φόρων και τόκων πάνω από 25 εκατ. ευρώ έναντι 6,5 εκατ. ευρώ που ήταν το 2020. Στα 3,76 ευρώ ξεκίνησε η μετοχή. Επίσης θα πρέπει να περιμένουμε και κάποιο μέρισμα από την εισηγμένη, σύμφωνα με όσα έχει πει στο παρελθόν.

AEGEAN AIRLINES: Στα δικά της αποτελέσματα η Eurobank Equities περιμένει 79 εκατ. ευρώ EBITDA με τζίρο 679 εκατ. ευρώ ή στο 52% του τζίρου του 2019. Περιμένει οριακά θετικές ταμειακές ροές 25 εκατ. ευρώ λόγω και της αύξησης κεφαλαίου. Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου αυξάνουν το ρίσκο για τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής το 2022.

QUEST: Από σήμερα μπαίνουν προς διαπραγμάτευση και οι νέες μετοχές λόγω του split και το νέο σύνολο είναι 107,22 εκατ. τεμάχια. Λίγο χαμηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής το άνοιγμα και στα 6,09 ευρώ.

COCA COLA: Με χαμηλό όγκο και άνοδο περίπου 2% ξεκίνησε η μετοχή. Στα 20,31 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Συνεχίζει να κινείται χωρίς να τραβάει επενδυτικά βλέμματα παρά το γεγονός ότι η αποτίμηση έχει υποχωρήσει στα 520 εκατ. ευρώ με την τιμή να είναι κοντά στα 2,25 ευρώ.

IDEAL: Εξαγορά εταιρείας στη Ν.Αφρική ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω της θυγατρικής της Astir.

ΠΤΩΤΙΚΕΣ: Ελάχιστες μετοχές υποχωρούν στο ξεκίνημα και δεν εντοπίζονται πιέσεις. Με μικρό όγκο υποχωρούν οι περισσότερες. Η Ελλάκτωρ έχει οριακές απώλειες και καλύτερο όγκο από τις άλλες.

PREMIA: Στα 1,39 ευρώ και στο +3% περίπου με όγκο πάνω από 10 χιλ. τεμάχια.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Με όγκο 20 χιλ. τεμάχια περίπου ενισχύεται 4,55% και βρίσκεται στα 2,30 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης