Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρώσος αξιωματούχος: Αυτό είναι το σχέδιο του διαδρόμου Κριμαίας – Μαριούπολης – Donbass

Ρώσος αξιωματούχος: Αυτό είναι το σχέδιο του διαδρόμου Κριμαίας – Μαριούπολης – Donbass
Τεράστιας στρατηγικής σημασίας η κατάληψη της Μαριούπολης για τους Ρώσους
Σχετικά Άρθρα

Το σχέδιο της Ρωσίας για τη σύνδεση της Κριμαίας με τις ανατολικές περιοχές του Donbass μέσω της Μαριούπολης παρουσίασε ο Kirill Stepanov, σύμβουλος της Νότιας Ομοσπονδιακής Περιφέρειας της Ρωσίας που περιλαμβάνει την Κριμαία.
Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ria Novosti, ο Ρώσος αξιωματούχος παρουσίασε τα σχέδια της σύνδεσης της Κριμαίας με τις νοτιοανατολικές επαρχίες του Donbass (τελούν υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών) από τη στιγμή που όπως είπε, «ο στρατός αναλάβει τον έλεγχο του στρατηγικού λιμανιού της Μαριούπολης».
Όπως είπε, «η διασφάλιση του ελέγχου του δρόμου που συνδέει την Κριμαία με τη Μαριούπολη θα αποτελέσει έναν αξιόπιστο συνεκτικό κόμβο της χερσονήσου της Κριμαίας με το Donbass μέσω ενός διαδρόμου μεταφοράς».
«Αυτός ο διάδρομος και η χερσαία γέφυρα της Κριμαίας θα αποτελέσουν μια «επικράτεια transit» που θα συνδέει την περιοχή του Καυκάσου, τα λιμάνια κατά μήκος των βόρειων ακτών της Μαύρης Θάλασσας καθώς και τα βιομηχανικά κέντρα του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ» επισήμανε ο Stepanov.

Η σημασία της Μαριούπολης

Τα σχέδια αυτά αποτυπώνουν το πόσο στρατηγικής σημασίας είναι η πόλη της Μαριούπολης για τη Ρωσία και τους σχεδιασμούς του Vladimir Putin.
Ήδη τα ρωσικά στρατεύματα αναφέρουν πως έχουν υπό τον έλεγχο τους τη μισή πόλη, αν και οι Ουκρανοί διαμηνύουν πως εξακολουθούν να αντιστέκονται.
Αν και οι Ρώσοι βομβαρδίζουν καθημερινά εδώ και τρεις εβδομάδες τη Μαριούπολη, έχοντας καταστρέψει σχεδόν το 90% των υποδομών τους, αναγνωρίζουν πως θα δοθούν πολύ σκληρές μάχες έτσι ώστε να διασφαλίσουν τον έλεγχο της πόλης όπου εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι περίπου 100.000 πολίτες.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο επικεφαλής των φιλορώσων ανταρτών του Ντονέτσκ είχε αναφέρει πως η Μαριούπολη δεν επρόκειτο να πέσει εύκολα μέσα σε δύο με τρεις ημέρες, εκτιμώντας πως θα χρειαζόταν τουλάχιστον μια εβδομάδα σκληρών μαχών.
4_5.png


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης