Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Αύξηση 1,3%, στα 1.962,20 δολάρια η ουγγιά - Άλμα 15%, με limit up, για το νικέλιο

Χρυσός: Αύξηση 1,3%, στα 1.962,20 δολάρια η ουγγιά - Άλμα 15%, με limit up, για το νικέλιο
Η τιμή του νικελίου, εξάλλου, ενισχύθηκε κατά 15% - όσο επιτρέπεται με βάση τους νέους κανόνες διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου.
Σχετικά Άρθρα

Σημαντική άνοδο κατέγραψε ο χρυσός, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας απο τις ΗΠΑ και παρά το γεγονός ότι η Fed έχει σηματοδοτήσει ότι θα επιταχύνει το ρυθμό αύξησης του επιτοκίου της.
«Η τιμή του χρυσού αυξάνεται καθώς οι κινήσεις αποφυγής επενδυτικού κινδύνου παραμένουν σε υψηλά επίπεδα εν μέσω του ρωσοουκρανικού πολέμου και των επιπτώσεων που έχει ο τελευταίος για τον κόσμο», σημειώνει ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής στην Kitco.com, σε σημείωμά του.
«Ο χρυσός ανταποκρίθηκε κατά ένα μέρος, στα σχόλια αξιωματούχων της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, όπως του προέδρου της Minneapolis Fed, Neel Kashkari, οι οποίοι, παρά τους hawkish τόνους τους, συμπληρώνουν την ανάγκη ήπιας προσγείωσης της οικονομίας στη μάχη με τον πληθωρισμό», τόνισε ο Jeff Wright, επικεφαλής του κλάδου επενδύσεων στην Wolfpack Capital.
Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου κατέγραψε άνοδο κατά 24,90 δολάρια ή κατά 1,3%, κλείνοντας στα 1.962,20 δολ. ανά ουγγιά.
Το ασήμι Μαΐου κατέγραψε άνοδο κατά 73 σεντς ή κατά 2,9%, στα 25,92 δολάρια η ουγγιά.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Μαΐου έχασε 0,7% στα 4,743 δολ. η λίβρα, η πλατίνα Απριλίου κέρδισε 1%, στα 1.031,20 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου έκλεισε στα 2.530,60 δολ. η ουγγιά, με κέρδη περί το 0,5%.
Η τιμή του νικελίου, εξάλλου, ενισχύθηκε κατά 15% - όσο δηλαδή επιτρέπεται με βάση τους νέους κανόνες διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, καθώς κερδίζουν έδαφος οι ανησυχίες για την προσφορά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Από την αρχή μέχρι το τέλος της συνεδρίασης το νικέλιο κέρδιζε 15%, στα 37.325 δολάρια ο τόνος, τιμή στην οποία και έκλεισε.
Η Ρωσία παράγει το 10% της παγκόσμιας ποσοτήτων νικελίου, το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα και μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης