Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Ισπανία και Πορτογαλία πέτυχαν ειδική εξαίρεση να διαχειρίζονται τις δικές τους τιμές ηλεκτρικής ενέργειας

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Ισπανία και Πορτογαλία πέτυχαν ειδική εξαίρεση να διαχειρίζονται τις δικές τους τιμές ηλεκτρικής ενέργειας
Ισπανία και Πορτογαλία είχαν ζητήσει τον περιορισμό των τιμών χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας στα 180 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh) στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσουν την άνοδο ρεκόρ των τιμών της ενέργειας.
Σχετικά Άρθρα
Οι ηγέτες της ΕΕ χορήγησαν στην Ισπανία και την Πορτογαλία ειδική άδεια να διαχειρίζονται τις δικές τους τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Layen.
H πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι αυτό ήταν εφικτό επειδή αυτές οι δύο χώρες έχουν σχετικά υψηλό μερίδιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό τους μείγμα και πολύ λίγες διασυνδέσεις με άλλα μέρη του δικτύου της ΕΕ.
«Συμφωνήσαμε για μια ειδική μεταχείριση που είναι δυνατή για την Ιβηρική χερσόνησο, έτσι ώστε η Ιβηρική χερσόνησος να μπορεί να αντιμετωπίσει αυτήν την πολύ συγκεκριμένη κατάσταση στην οποία βρίσκεται και να διαχειριστεί τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος», είπε η von der Layen σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ στο Βρυξέλλες.
Υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία και η Πορτογαλία είχαν ζητήσει και είχαν επιμείνει στον περιορισμό των τιμών χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας στα 180 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh) στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσουν την άνοδο ρεκόρ των τιμών της ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης