Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα στηρίζει Ρωσία για τις κυρώσεις της Δύσης – Είναι παράνομες και αντιπαραγωγικές

Κίνα στηρίζει Ρωσία για τις κυρώσεις της Δύσης – Είναι παράνομες και αντιπαραγωγικές
Ρωσία και η Κίνα θα συνεχίσουν να μιλούν για τις διεθνείς υποθέσεις «με μία φωνή»
Σχετικά Άρθρα

Τη στήριξη της στη Ρωσία όσον αφορά τις κυρώσεις της Δύσης εξέφρασε η Κίνα, η οποία έκανε λόγο για παράνομες, μονομερείς και αντιπαραγωγικές ενέργειες.
Μάλιστα το Πεκίνο έσπευσε να διαβεβαιώσει τη Μόσχα, η οποία είναι αντιμέτωπη με άνευ προηγουμένου οικονομικές κυρώσεις από τη Δύση, πως δεν υπάρχει όριο στη συνεργασία τους.

Κατά τη συνάντηση τους οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Lavrov και της Κίνας, Wang Yi, οι οποίοι συναντήθηκαν στην Κίνα στο περιθώριο Συνόδου για το Αφγανιστάν, καταδίκασαν τις παράνομες και αντιπαραγωγικές κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Μόσχας λόγω της Ουκρανίας.
«Οι υπουργοί είχαν μια διεξοδική ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία.
Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ενημέρωσε τον Κινέζο ομόλογό του για την πρόοδο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης… και τη δυναμική της διαπραγματευτικής διαδικασίας με το καθεστώς του Κιέβου.
Οι πλευρές σημείωσαν τον αντιπαραγωγικό χαρακτήρα των παράνομων μονομερών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία και από τις ΗΠΑ και τους δορυφόρους τους» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Μια φωνή

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι η Ρωσία και η Κίνα θα συνεχίσουν να ενδυναμώνουν τη στρατηγική τους συνεργασία και να μιλούν για τις διεθνείς υποθέσεις «με μία φωνή».
«Συμφωνήθηκε να ενισχυθεί περαιτέρω ο συντονισμός εξωτερικής πολιτικής και να διευρυνθεί η συνεργασία στο διμερές πεδίο και σε διάφορες πολυμερείς δομές» επισημαίνει το ρωσικό ΥΠΕΞ.
«Βιώνουμε ένα πολύ σοβαρό στάδιο στην ιστορία των διεθνών σχέσεων.
Είμαι πεπεισμένος πως, στο τέλος αυτού του σταδίου, η διεθνής κατάσταση θα είναι σαφώς πιο ξεκάθαρη και εμείς (...) θα κατευθυνόμαστε προς μια πολυπολική, δίκαιη, δημοκρατική παγκόσμια τάξη» ανέφερε ο Lavrov απευθυνόμενος στον Wang Yi.

Δεν υπάρχει όριο

Από την πλευρά του ο Κινέζος ΥΠΕΞ, Wang Yi υποστήριξε ότι οι σχέσεις Κίνας και Ρωσίας έχουν «αντέξει τη δοκιμασία της διεθνούς αναταραχής» και συνεχίζουν να αναπτύσσονται σταθερά.
«Δεν υπάρχει όριο στη συνεργασία Κίνας-Ρωσίας, δεν υπάρχει όριο στις προσπάθειές μας να πετύχουμε ειρήνη, να προστατεύσουμε την ασφάλεια και να αντιταχθούμε στην ηγεμονία» τόνισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ.
Σημειώνεται πως η Κίνα δεν έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας πως κατανοεί τις ανησυχίες της Ρωσίας όσον αφορά την ασφάλεια της από την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης