Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Στο 61,14% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο του 2022 - Erdogan: Από το... 2023, θα μπούμε σε διαφορετική εποχή

Τουρκία: Στο 61,14% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο του 2022 - Erdogan: Από το... 2023, θα μπούμε σε διαφορετική εποχή
Τον Ιούνιο του 2023, ο Τούρκος πρόεδρος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές
Σχετικά Άρθρα
Το φράγμα του 60% έσπασε ο πληθωρισμός της Τουρκίας τον Μάρτιο του 2022, οπότε και διαμορφώθηκε στο 61,14%.
Από την πλευρά του, πάντως, ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, υπόσχεται καλύτερες ημέρες από το... 2023. Όπως είπε, η Άγκυρα προχωρά βήμα-βήμα προς την υλοποίηση των στόχων της. «Δίνουμε μάχη εναντίον της ακρίβειας, και δίνουμε προτεραιότητα στο να βρει εργασία ο κάθε πολίτης», είπε ο Erdogan για να προσθέσει: «Με τη βοήθεια του Θεού, μετά το 2023 η Τουρκία θα μπει σε μια εντελώς διαφορετική εποχή».

Οι εκλογές στην Τουρκία

Η αναφορά του Erdogan στο 2023, μόνο τυχαία δεν είναι... Κι αυτό διότι, τον Ιούνιο του 2023, ο Τούρκος πρόεδρος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές.
Τον περασμένο Νοέμβριο, η τουρκική αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Erdogan για ανικανότητα εν μέσω της δραματικής υποτίμησης του εθνικού νομίσματος και τον προέτρεψε να ανακοινώσει ημερομηνία για πρόωρες εκλογές. Στον αντίποδα, ο Erdogan απέρριψε τις εκκλήσεις και επανέλαβε ότι τόσο οι προεδρικές όσο και οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2023, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η εκτίναξη του πληθωρισμού και η υποτίμηση της τουρκικής λίρας έχουν πλήξει τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης, η οποία αποτελεί την εκλογική βάση του κυβερνώντος κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης