Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurogrοup: H ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί λόγω Ουκρανίας, ανησυχία για πληθωρισμό - Τον Μάιο η συζήτηση για την τραπεζική ένωση

Eurogrοup: H ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί λόγω Ουκρανίας, ανησυχία για πληθωρισμό - Τον Μάιο η συζήτηση για την τραπεζική ένωση
Τις επιπτώσεις της Ουκρανίας θα αντισταθμίσει το Ταμείο Ανάκαμψης, σύμφωνα με το Eurogroup
Σχετικά Άρθρα

Για την ανάγκη να επιταχυνθούν οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας μίλησαν οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup, καθώς και αξιωματούχοι της Κομισιόν, ενώ επεσήμαναν πως οι ρυθμοί ανάπτυξης των ευρωπαϊκών οικονομιών θα επιβραδυνθούν φέτος λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. 
Ειδικότερα, ο επικεφαλής του Eurogroup παραδέχτηκε ότι υπάρχουν σοβαρές συνέπειες στην ανάπτυξη, αλλά πολλές οικονομίες θα καταφέρουν να έχουν θετικό πρόσημο στο ΑΕΠ το 2022.
Από την πλευρά του, ο επίτροπος Οικονομικών Paolo Gentiloni χαρακτήρισε «προφανή» τον αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ δεν «βλέπει» σπειροειδή πληθωρισμό.
Tέλος, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κlaus Regling, όλοι οι δείκτες εμπιστοσύνης μειώνονται και οι αγορές πιστεύουν ότι θα έχουμε αρνητική ανάπτυξη το β’ τρίμηνο της χρονιάς. 

Donohoe: Σημαντικές οι προκλήσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, μεγάλη η αβεβαιότητα

Σημαντικές προκλήσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία για την ευρωπαϊκή οικονομία «βλέπει» ο πρόεδρος του Eurogroup Pascal Donohoe.
Οι ρυθμοί ανάπτυξης των ευρωπαϊκών οικονομιών θα επιβραδύνουν φέτος λόγω του πολέμου επισήμανε αν και «συνεχίζουμε να βλέπουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2022 για πολλές οικονομίες»
«Η οικονομική ανάπτυξη θα επιβραδύνει φέτος – αυτό οφείλεται στην τεράστια αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Ως εκ τούτου, η δημοσιονομική πολιτική θα πρέπει να παραμείνει ευέλικτη.
O επικεφαλής του Eurogroup είπε οι ΥΠΟΙΚ θα συζητήσουν και νέα μέτρα σε επίπεδο Ε.Ε. κατά της Μόσχας στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Ecofin την Τρίτη, ενώ αναμένεται να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup για την τραπεζική ένωση.

Gentiloni: Η Ενέργεια παραμένει το σημείο κλειδί για τον πληθωρισμό

Οι ανατιμήσεις στην Ενέργεια έχουν εκτοξεύσει τον πληθωρισμό ανέφερε ο αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ επί των Oικονομικών Paolo Gentiloni, που επεσήμανε πως η Ευρώπη θα πρέπει να ενισχύσει την ενότητα της και να επιταχύνει την αντίδραση της απέναντι στην επιθετικότητα της Ρωσίας.
Αναφερόμενος στην εξέλιξη του πληθωρισμού, ο Επίτροπος τόνισε ότι βασικός παράγοντας είναι η ενέργεια και αυτό έχει οδηγήσει πλέον οι πληθωριστικές πιέσεις να είναι πιο εκτεταμένες.
«Περιμένουμε την πιθανότητα δευτερογενών επιπτώσεων, αν και προς το παρόν δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο.
Υπάρχουν ταυτόχρονα σημαντικές πιέσεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες» ανέφερε. Ταυτόχρονα τόνισε ότι "πρέπει να μειώσουμε την εξάρτηση της ΕΕ από τη Ρωσία, ωστόσο θα χρειαστεί χρόνος για να ενισχυθούν οι εμπορικοί μας δεσμοί με άλλους εταίρους». 

Regling (ESM): Οι ανατιμήσεις στην ενέργεια μας απασχολούν, η ψυχολογία πέφτει… 

«Eίμαστε συγκλονισμένοι από την ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία που επηρεάζει τις αγορές και προκαλεί αστάθεια» ανέφερε ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, που επεσήμανε ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό έχουν προκαλέσει αναταράξει στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
«Οι ανατιμήσεις στην ενέργεια μας απασχολούν, η ψυχολογία πέφτει…
Η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί, αλλά η αρνητική επίδραση του πολέμου της Ουκρανίας θα αντισταθμιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης» καταλήγει ο Klaus Regling.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης