Τελευταία Νέα
Διεθνή

RUSΙ: Η μάχη στο Donbass δεν θα έχει προηγούμενο – Η σκληρότερη εδώ και πολλές γενιές στην Ευρώπη

RUSΙ: Η μάχη στο Donbass δεν θα έχει προηγούμενο – Η σκληρότερη εδώ και πολλές γενιές στην Ευρώπη
Ο χάρτης στη νότια και ανατολική Ουκρανία γίνεται κόκκινος αναφέρει ο Nick Reynolds, αναλυτής του RUSI
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως η στρατιωτική σύγκρουση Ουκρανών και Ρώσων στο Donbass δεν θα έχει προηγούμενο και ότι θα είναι η σκληρότερη μάχη που θα έχουμε δει εδώ και πολλές γενιές στην Ευρώπη διατύπωσε ο Nick Reynolds, αναλυτής του Royal United Services Institute (RUSI), βρετανικού think tank.
Η Ρωσία έχει καταστήσει σαφές πως πλέον επικεντρώνει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία και συγκεκριμένα στην περιοχή του Donbass (πρόκειται για τις επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ), αποσύροντας πλήρως τα στρατεύματα της από τη βόρεια Ουκρανία.
Ερωτηθείς για το εάν συμφωνεί με την εκτίμηση του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba ότι αυτά που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες στο Donbass θα θυμίζουν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Reynolds απάντησε καταφατικά.
«Ναι είναι σωστή η εκτίμηση.
Με όλες τις ρωσικές δυνάμεις που απελευθερώνονται από τα βόρεια της Ουκρανίας, εκτιμώ ότι πρόκειται να δούμε μια στρατιωτική σύγκρουση σε ευρωπαϊκό έδαφος που δεν έχουμε δει εδώ και πολλές γενιές» υποστηρίζει ο Βρετανός αναλυτής.
2_161.jpg
Ο χάρτης γίνεται κόκκινος στη νότια και ανατολική Ουκρανία

Μάλιστα ο Reynolds σπεύδει να επιστήσει την προσοχή σε όσους Ουκρανούς πανηγυρίζουν για την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τη βόρεια Ουκρανία.
Αφού υπογραμμίζει πως υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που θα κρίνουν το εάν οι ουκρανικές δυνάμεις μπορούν να πάρουν πίσω εδάφη που αυτή τη στιγμή έχουν καταληφθεί από τους Ρώσους, τονίζει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προωθηθεί στα νότια και ανατολικά της Ουκρανίας.
«Πολλοί Ουκρανοί θα ενθουσιαστούν από την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων στο Βορρά.
Όμως στα νότια και ανατολικά ο χάρτης γίνεται σταδιακά κόκκινος, και αυτό πριν ακόμα φτάσουν οι ενισχύσεις από το βόρειο μέτωπο.
Συνεπώς η Ρωσία διατηρεί τη δυναμική της στη νότια και ανατολική Ουκρανία» αναφέρει ο Reynolds.
111_1.png
Να στείλει όπλα η Δύση

Σε αυτό το πλαίσιο ο Βρετανός αναλυτής υποστηρίζει πως η Δύση πρέπει να συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία.
Μάλιστα, τονίζει πως τα όπλα που έστειλε η Δύση στην Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει η έκβαση της πολεμικής σύγκρουσης, επισημαίνοντας ωστόσο πως εξαντλήθηκαν τα αποθέματα οπλισμού που έστειλε το ΝΑΤΟ.
«Τα δυτικά όπλα θα είναι άκρως απαραίτητα τις επόμενες εβδομάδες, αλλά παραμένει άγνωστο το πώς θα καταφέρουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτά θα φτάσουν εκεί που πρέπει» υποστηρίζει ο Reynolds, επισημαίνοντας ότι πολλά εξελιγμένα οπλικά συστήματα (Javelins, NLAWs, Stingers) έχουν πολύπλοκες αλυσίδες εφοδιασμού, παρά τις προσπάθειες της Δύσης να ανταποκριθεί στη ζήτηση που υπάρχει.
Την ανάγκη για αποστολή περισσότερων οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία επισημαίνει και ο Fabrice Pothier, πρώην διευθυντής σχεδιασμούς πολιτικής του ΝΑΤΟ, ο οποίος αναφέρει πως το ΝΑΤΟ πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα για να συνδράμει την Ουκρανία εάν όντως η Δύση θέλει ο πρόεδρος Zelensky να ολοκληρώσει αυτόν τον πόλεμο «με όρους που θα είναι πραγματικά αποδεκτοί από τον ίδιο και τον ουκρανικό λαό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης