Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Ελληνική Εταιρεία Υδρογονανθράκων ο Μητσοτάκης – Ανακοινώνει τη στρατηγική αξιοποίησης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου

Στην Ελληνική Εταιρεία Υδρογονανθράκων ο Μητσοτάκης – Ανακοινώνει τη στρατηγική αξιοποίησης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου
Έρευνες διεξάγονται νότια και δυτικά της Κρήτης αλλά και στον Κυπαρισσιακό κόλπο
Σχετικά Άρθρα

Τη στρατηγική για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που βρίσκονται νότια και δυτικά της Κρήτης αλλά και στον κόλπο της Κυπαρισσίας, όπου και διεξάγοντες έρευνες, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα Τρίτη 12/4 ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί στις 10.15 το πρωί την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων και θα συμμετάσχει σε συνάντηση εργασίας για την έναρξη ερευνών για την αξιοποίηση εγχώριων κοιτασμάτων φυσικού αερίου.
Κατόπιν της συνάντησης ο κ.Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη για την επανεκκίνηση των ερευνών στο Ιόνιο και νότια και δυτικά της Κρήτης, θέτοντας ως πιθανή ημερομηνία για την έναρξη των εξορύξεων ακόμα και πριν το 2030, εφόσον όλα κυλήσουν πολύ καλά.
Επιπλέον, αναμένεται να ανακοινώσει ότι θα συσταθεί μια ενιαία εταιρεία που θα αναλάβει τόσο τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων όσο και τη συμμετοχή της ΔΕΠΑ στους διεθνείς αγωγούς που μεταφέρουν φυσικό αέριο.

Οι περιοχές

Οι περιοχές των ερευνών, οι οποίες αναφέρονται συγκεκριμένα στην έκθεση της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, με τα αντίστοιχα μερίδια των εταιρειών, είναι:
• Νοτιοδυτική Κρήτη (Total 40%, Exxon 40%, ΕΛΠΕ 20%).
• Δυτική Κρήτη (Total 40%, Exxon 40%, ΕΛΠΕ 20%).
• Οικόπεδο 10 στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, στα ανοιχτά της Δυτικής Πελοποννήσου (ΕΛΠΕ).
• Οικόπεδο 2 στα δυτικά της Κέρκυρας (Total 50%, Energean 25%, ΕΛΠΕ 25%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης