Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πρώην ΥΠΕΞ της Γερμανίας κατηγορεί τον Ουκρανό πρεσβευτή Melnyk για διάδοση θεωριών... συνωμοσίας

Ο πρώην ΥΠΕΞ της Γερμανίας κατηγορεί τον Ουκρανό πρεσβευτή Melnyk για διάδοση θεωριών... συνωμοσίας
«Η άρνηση ενός Γερμανού αρχηγού κράτους να πραγματοποιήσει μια προγραμματισμένη επίσκεψη στο Κίεβο είναι ανήκουστη και προκαλεί σύγχυση», είπε ο Gabriel

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Gabriel κατηγόρησε τον Ουκρανό πρεσβευτή στο Βερολίνο Andriy Melnyk ότι διαδίδει θεωρίες συνωμοσίας για να δυσφημήσει τον πρόεδρο Frank-Walter Steinmeier και χαρακτήρισε ανήκουστη την άρνηση του Κιέβου να δεχθεί τον αρχηγό του γερμανικού κράτους σύμφωνα με το TASS.
Αυτό αναφέρει κυριακάτικο άρθρο του πρώην υπουργού στη γερμανική έκδοση του Der Spiegel.
Μια πολύ πιο επικίνδυνη εκδοχή της θεωρίας συνωμοσίας είναι ο ισχυρισμός του Ουκρανού πρεσβευτή στη Γερμανία, Andriy Melnyk, ότι ο πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier φέρεται να «δημιούργησε ένα δίκτυο επαφών με τη Ρωσία εδώ και δεκαετίες» που έχουν αντίκτυπο στην τρέχουσα κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, η δήλωση αυτή «δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και είναι κακόβουλη».
«Η άρνηση ενός Γερμανού αρχηγού κράτους να πραγματοποιήσει μια προγραμματισμένη επίσκεψη στο Κίεβο είναι ανήκουστη και προκαλεί σύγχυση», είπε ο Gabriel.
Παράλληλα, ζήτησε να σκεφτούμε το μέλλον των σχέσεων με τη Ρωσία, γιατί θα έρθει η μέρα που θα τελειώσει η σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Χρειαζόμαστε ιδέες για το πώς, στην πραγματικότητα, μπορεί να μοιάζει τουλάχιστον μια «ψυχρή ειρήνη» μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», είπε ο Gabriel.
Η εφημερίδα Bild ανέφερε προηγουμένως ότι ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky αρνήθηκε να δεχθεί τον Steinmeier στο Κίεβο λόγω της πολιτικής του τελευταίου απέναντι στη Ρωσία.
Στη Γερμανία, η απόφαση Zelensky προκάλεσε αντιδράσεις και δέχθηκε έντονη κριτική από πολιτικούς άλλων κομμάτων.
Ο ίδιος ο Steinmeier επιβεβαίωσε ότι το Κίεβο δεν ήθελε να έρθει για επίσκεψη τις επόμενες ημέρες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης