Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στη νότια και ανατολική Ουκρανία - Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατιωτικό εξοπλισμό με πτήσεις

Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στη νότια και ανατολική Ουκρανία - Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατιωτικό εξοπλισμό με πτήσεις
Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι πλησιάζει η ώρα της μεγάλης σύγκρουσης ανάμεσα στο ρωσικό στρατό που συγκεντρώνει δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία και στους Ουκρανούς που λαμβάνουν όλο και περισσότερους εξοπλισμούς από τις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι η Ρωσία έχει ενισχύσει με 11 τάγματα τακτικών επιχειρήσεων τις στρατιωτικές δυνάμεις της στην ανατολική και νότια Ουκρανία από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας έως σήμερα, σύμφωνα με αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ταγμάτων της στις συγκεκριμένες περιοχές στα 76.
«Έχουν ενισχύσει τις δυνάμεις τους εντός της Ουκρανίας», δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι προς το παρόν όλες οι ρωσικές δυνάμεις επί του πεδίου επικεντρώνοντας στην ανατολική και νότια Ουκρανία, με τις ΗΠΑ ωστόσο να μην είναι σε θέση να προσδιορίσουν ακριβώς πώς έχουν αναπτυχθεί τα νέα ρωσικά τάγματα.
Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ έχουν αποστείλει τέσσερις πτήσεις με στρατιωτικό εξοπλισμό στην περιοχή, σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται το CNN.
Πρόκειται για εξοπλισμό που προέρχεται από το τελευταίο πακέτο βοήθειας που ενέκρινε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ύψους 800 εκατ. δολαρίων.
Μία ακόμη πτήση αναμένεται να φτάσει τις επόμενες 24 ώρες, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ο οποίος όμως δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για τον εξοπλισμό που έχει ή πρόκειται να αποσταλεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης