Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

«Μπάσιμο» της Goldman Sachs στα cryptos: Συνάντηση… κορυφής Solomon - Bankman-Fried για επένδυση στην FTX

«Μπάσιμο» της Goldman Sachs στα cryptos: Συνάντηση… κορυφής Solomon - Bankman-Fried για επένδυση στην FTX
Solomon και Brinkman συζήτησαν πιθανή συνεργασία τους για τη δημιουργία αγορών στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων

Συνάντηση… κορυφής μεταξύ του ιδρυτή και CEO του ανταλλακτηρίου FTX Sam Bankman-Fried και του CEO της αμερικανικής τράπεζας Goldman Sachs, για τη διερεύνηση πιθανής συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε στην Καραϊβική.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Financial Times, oι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι συζήτησαν για ενδεχόμενη «επένδυση» της Goldman Sachs στην FTX, η οποία αποτιμήθηκε στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο, για μελλοντικούς γύρους χρηματοδότησης και ανάληψη ρόλου του επενδυτικού σε μια πιθανή IPO της FTX.
Ο Solomon πρόσφερε επίσης συμβουλές σε σχέση με τις ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται πως η FTX υπέβαλε αίτημα στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων τον Μάρτιο που θα της επέτρεπε να εκκαθαρίζει απευθείας συναλλαγές πελατών της σε παράγωγα.
Η σχετική ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου.
Τέλος, Solomon και Brinkman συζήτησαν πιθανή συνεργασία τους για τη δημιουργία αγορών στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.
Η διαπραγμάτευση θα περιλαμβάνει καθορισμό τιμών αγοράς και πώλησης ορισμένων περιουσιακών στοιχείων προς διευκόλυνση συναλλαγών και παροχή ρευστότητας.
Οι συζητήσεις καταδεικνύουν το αυξανόμενο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης.
Υπενθυμίζεται πως η Goldman Sachs ηγήθηκε της IPO του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Coinbase πέρυσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης