Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα αποστολή βαρέος στρατιωτικού εξοπλισμού από ΗΠΑ σε Ουκρανία - Μπλόκο στα ρωσικά πλοία

Νέα αποστολή βαρέος στρατιωτικού εξοπλισμού από ΗΠΑ σε Ουκρανία - Μπλόκο στα ρωσικά πλοία
Η Ουάσιγκτον θα παράσχει επιπλέον 500 εκατομμύρια δολάρια σε οικονομική βοήθεια στο Κίεβο, είπε ο Biden.

Την απαγόρευση εισόδου σε λιμάνια πλοίων που συνδέονται με τη Ρωσία ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, μιλώντας την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο με μια σύντομη ομιλία για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία.
Επίσης, ο Aμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την Πέμπτη το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) πρόσθετο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 800 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας την αποστολή όπλων στη χώρα «εξοπλισμό των πρώτων γραμμών της μάχης για την ελευθερία στον κόσμο».
Όπως ανέφερε ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους, είχε πρόσφατα συνάντηση στην Ουάσινγκτον με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Denis Smihal, όπου και ενημερώθηκε για την κατάσταση στο έδαφος.
Πρόσθεσε ότι με το τρέχον πακέτο έχει σχεδόν εξαντλήσει τις δυνατότητες που του έχει δώσει το Κογκρέσο για στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο και ότι θα ζητήσει από τους Αμερικανούς ομοσπονδιακούς βουλευτές και γερουσιαστές νέα εξουσιοδότηση για επέκταση της βοήθειας προς τον ουκρανικό στρατό.
Το πακέτο, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, περιλαμβάνει Howitzers, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυρομαχικά και βαριά στοιχεία πυροβολικού.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για μια κρίσιμη στιγμή στον πόλεμο, με τη Ρωσία να ξεκινά τη δεύτερη φάση του, ενώ αμφισβήτησε το κατά πόσον η Μαριούπολη βρίσκεται εξ ολοκλήρου στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων.
Η βοήθεια που παρέχεται με το συγκεκριμένο πακέτο θα εξασφαλίσει τη ροή όπλων προς την Ουκρανία τουλάχιστον για τις επόμενες εβδομάδες, σημείωσε ακόμη ο κ. Βiden.

Υποστήριξη στην ουκρανική οικονομία

Η Ουάσιγκτον θα παράσχει επιπλέον 500 εκατομμύρια δολάρια σε οικονομική βοήθεια στο Κίεβο, είπε ο Biden.
«Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοινώνουν την πρόθεσή τους να παράσχουν επιπλέον 500 εκατομμύρια δολάρια σε άμεση οικονομική βοήθεια στην ουκρανική κυβέρνηση», είπε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, λαμβάνοντας υπόψη αυτό το ποσό, τους τελευταίους δύο μήνες, η οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία θα ανέλθει ήδη σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
Ο Βiden διευκρίνισε ότι αυτά τα κεφάλαια διατίθενται στο Κίεβο για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, την πληρωμή μισθών και την παροχή των απαραίτητων υπηρεσιών στον πληθυσμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης