Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία αναπτύσσει τους υπερσύγχρονους πυραύλους Iskander στα σύνορα με την Ουκρανία – Ανησυχία στο επιτελείο Zelensky

Η Ρωσία αναπτύσσει τους υπερσύγχρονους πυραύλους Iskander στα σύνορα με την Ουκρανία – Ανησυχία στο επιτελείο Zelensky
«Ο εχθρός αύξησε τον αριθμό των στρατευμάτων στην περιοχή του Belgorod μεταφέροντας και συγκεντρώνοντας επιπλέον μονάδες», ανέφεραν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις
Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία ανέπτυξε κινητούς εκτοξευτές πυραύλων Iskander-M στα 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε την Κυριακή (24/42022) το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Ο εχθρός αύξησε τον αριθμό των στρατευμάτων στην περιοχή του Belgorod μεταφέροντας και συγκεντρώνοντας επιπλέον μονάδες», ανέφεραν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, εκτοξευτές Iskander-M έχουν αναπτυχθεί 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία», ανέφερε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη θέση των συστημάτων.
Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως τις αναφορές. Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από τη Μόσχα στις αναφορές.
Το Belgorod είναι μια πόλη και το διοικητικό κέντρο της περιφέρειας Belgorod της Ρωσίας, βόρεια των συνόρων με την Ουκρανία.

Iskander

Ο Iskander, ένα κινητό σύστημα βαλλιστικών πυραύλων με την κωδική ονομασία SS-26 Stone από το ΝΑΤΟ, αντικατέστησε τον σοβιετικό πύραυλο Scud.
Οι δύο κατευθυνόμενοι πύραυλοι του έχουν βεληνεκές έως και 500 χιλιόμετρα και μπορούν να φέρουν συμβατικές ή πυρηνικές κεφαλές.
Η Ρωσία σχεδιάζει να θέσει υπό τον έλεγχό της όλη τη νότια Ουκρανία.
Το Κίεβο εκτιμά πως αυτό δείχνει ότι η Μόσχα έχει ευρύτερους στόχους από τη διακηρυγμένη επιδίωξή της να αποστρατιωτικοποιήσει τη χώρα.

Συνάντηση με Putin ζητεί ο Zelensky

Συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος ζητεί προσχηματικά ο Ουκρανός ομόλογός του Volodymyr Zelensky.
«Πιστεύω πως εκείνος που ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο μπορεί να βάλει ένα τέλος σε αυτόν», είπε ο Zelensky κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε στο εσωτερικό ενός σταθμού του μετρό, στο κέντρο του Κιέβου, επαναλαμβάνοντας πως «δεν φοβάται να συναντήσει (τον Putin)», εάν αυτό θα βοηθήσει στο να επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Επιπλέον, ο Zelensky είπε ότι το Κίεβο θα αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, εάν οι στρατιωτικοί του που έχουν καταφύγει σε ένα τεράστιο βιομηχανικό συγκρότημα στο Azovstal στη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, σκοτωθούν από τον ρωσικό στρατό.
«Εάν οι άνδρες μας σκοτωθούν στη Μαριούπολη και εάν ψευδο-δημοψηφίσματα διοργανωθούν στην περιοχή της Χερσώνας (νότια), τότε η Ουκρανία θα αποσυρθεί από κάθε διαδικασία διαπραγματεύσεων», τόνισε ο Zelensky από το Κίεβο.

Σε πανικό


Νωρίτερα και απηχώντας τις επιδιώξεις των Αμερικανών για απομόνωση της Ρωσίας, ο Ουκρανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι η ρωσική εισβολή στη χώρα του ήταν μόνο η αρχή και πως η Μόσχα έχει σχέδια να καταλάβει και άλλες χώρες, αφού ένας Ρώσος στρατηγός είπε ότι θέλει πλήρη έλεγχο στη νότια Ουκρανία.

«Όλα τα έθνη που, όπως εμείς, πιστεύουν στη νίκη της ζωής επί του θανάτου, πρέπει να πολεμήσουν μαζί μας.
Πρέπει να μας βοηθήσουν, γιατί είμαστε οι πρώτοι στη σειρά. Και ποιος θα έρθει μετά;» είπε ο Zelensky σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.
Ο Rustam Minnekayev, αναπληρωτής διοικητής της κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας, τόνισε ότι ο πλήρης έλεγχος της νότιας Ουκρανίας θα έδινε στη Μόσχα πρόσβαση στην Υπερδνειστερία, μία αποσχισμένη από τη Ρωσία κατεχόμενη περιοχή της Μολδαβίας στα δυτικά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης