Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Elon Musk εξαγόρασε το Twitter - Θα καταβάλει 54,20 δολ ανά μετοχή ή συνολικό τίμημα 44 δισ. - Νίκη κατά της λογοκρισίας

Ο Elon Musk εξαγόρασε το Twitter - Θα καταβάλει 54,20 δολ ανά μετοχή ή συνολικό τίμημα 44 δισ. - Νίκη κατά της λογοκρισίας
Ο Elon Musk και επίσημα ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter - Μεγάλη νίκη στην ελευθερία του λόγου
Σχετικά Άρθρα

Τελικά υπήρξε deal, ο Elon Musk κατάφερε τελικά και κέρδισε χρησιμοποιώντας τους κανόνες του καπιταλισμού και εξαγόρασε το Twitter προσφέροντας 54,20 δολάρια ανά μετοχή ή συνολική αποτίμηση για την εταιρία 44 δισεκ. δολάρια.
Πολλοί θεωρούν ότι θα αποκατασταθούν οι στρεβλώσεις και οι αποκλεισμοί και θα κυριαρχήσει ο ελεύθερος λόγος χωρίς διακρίσεις ή λογοκρισία...

Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter αποδέχθηκε την πρόταση του δισεκατομμυριούχου Elon Musk να αγοράσει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και να την βγάλει από το Χρηματιστήριο.
Η μετοχή του Twitter έκλεισε με κέρδη 5,66% στα 51,70 δολάρια ή συνολική χρηματιστηριακή αξία 38,6 δισεκ. δολάρια έναντι προσφοράς του Musk σρα 44 δισεκ δολάρια.

Το βασικό ερώτημα γιατί ο Elon Musk εξαγόρασε το Twitter;

1) Είναι ένας δισεκατομμυριούχος ναρκισσιστής που θέλει να έχει ένα κοινωνικό δίκτυο, με παγκόσμια απήχηση...

2) Το αγοράζει επειδή η διοίκηση του Twitter του είπε ότι μπορεί να το αγοραστεί

3) Για τον ίδιο λόγο που ο σκύλος δαγκώνει τα λούτρινα ζωάκια: Γιατί μπορεί.

4) Το αγοράζει επειδή είναι το κύριο διαφημιστικό του κανάλι, όπου προωθεί την Tesla.
Δεδομένου ότι ξοδεύει μηδέν σε διαφημίσεις και η GM ξοδεύει 4 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, η αγορά του Twitter είναι σαν 11 χρόνια προοδευτικής δαπάνης μάρκετινγκ.

5)Γιατί ήθελε να πολεμήσει κατά της λογοκρισίας


Η επίσημη ανακοίνωση για την εξαγορά του Τwitter αναφέρει τα εξής...

Η Twitter, Inc. ανακοίνωσε σήμερα 25 Απριλίου 2022 ότι έχει συνάψει οριστική συμφωνία με την οποία θα εξαγοραστεί από μια οντότητα που ανήκει εξ ολοκλήρου στον Elon Musk, έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά.
Το συνολικό ύψος της συναλλαγής θα φτάσει τα 44 δισεκατομμυρία δολάρια περίπου.
twitter.jpg
Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, το Twitter θα βγει από το Χρηματιστήριο.


Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι του Twitter θα λάβουν 54,20 δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή της κοινής μετοχής Twitter που κατέχουν μετά το κλείσιμο της προτεινόμενης συναλλαγής.
Η τιμή αγοράς eμπεριέχει premium 38% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής του Twitter την 1η Απριλίου 2022, η οποία ήταν η τελευταία ημέρα συναλλαγών πριν ο κ. Musk αποκαλύψει ότι έχει αγοράσει μερίδιο 9% στο Twitter.
Ο Bret Taylor, Πρόεδρος του Ανεξάρτητου Διοικητικού Συμβουλίου του Twitter, δήλωσε:
«Το Δοικητικό Συμβούλιο του Twitter διεξήγαγε μια προσεκτική και ολοκληρωμένη διαδικασία για να αξιολογήσει την πρόταση του Elon εστιάζοντας την αξία, τη βεβαιότητα και τη χρηματοδότηση. Η προτεινόμενη συναλλαγή θα προσφέρει ένα σημαντικό premium μετρητών και πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη πορεία προς τα εμπρός για τους μετόχους του Twitter».

Ο Parag Agrawal, Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, δήλωσε: «Το Twitter έχει έναν σκοπό και μια αναφορά που επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο. Βαθιά περήφανος για τις ομάδες μας και εμπνευσμένος από το έργο που ποτέ δεν ήταν πιο σημαντικό».

O Elon Musk από την πλευρά του ανακοίνωσε
:
«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης όπου συζητούνται ζητήματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας.
Θέλω  να κάνω το Twitter καλύτερο από ποτέ βελτιώνοντας το προϊόν με νέες δυνατότητες, βελτιώνοντας τους αλγόριθμους ανοιχτού κώδικα για να αυξηθεί η εμπιστοσύνη, νικώντας τα spam bots και επαληθεύοντας την ταυτότητα όλων των ανθρώπων.
Το Twitter έχει τεράστιες δυνατότητες – ανυπομονώ να συνεργαστώ με την εταιρεία και την κοινότητα των χρηστών».
Η συναλλαγή, η οποία έχει εγκριθεί ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Twitter, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022, με την επιφύλαξη της έγκρισης των μετόχων του Twitter και της λήψης των ισχυόντων ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Η συμφωνία είχε προαναγγελθεί ώρες νωρίτερα

Το κλείσιμο της συμφωνίας είναι ουσιαστικά προαναγγελεί εδώ και αρκετές ώρες, καθώς δημοσιεύματα του Reuters, του CNBC και των New York Times ανέφεραν ότι το Twitter ήταν πολύ κοντά στην αποδοχή της πρότασης ύψους 46,5 δισ. δολαρίων ή 54,20 ανά μετοχή του Elon Musk.
Συγκεκριμένα τα δημοσιεύματα έγραφαν ότι το 11μελές διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τον Elon Musk σχετικά με την προσφορά του για την αγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, το Reuters τόνισε ότι η σμφωνία ακόμα και ... σήμερα (25 Απριλίου) όπως και τελικά έγινε,
Οι δύο πλευρές σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, συζητούσαν λεπτομέρειες όπως το πιθανό χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο της συμφωνίας και για ρήτρες διαφυγής για την περίπτωση που επιτυγχάνονταν συμφωνία και στη συνέχεια κατέρρεε.
Είχε προηγηθεί το πρωί της Κυριακής (24/4) συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Twitter όπου και συζητήθηκε η προσφορά του Musk.
Σημείο καμπής στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Twitter ήταν η εξασφάλιση των δεσμεύσεων για τη χρηματοδότηση της προσφοράς που προβλέπει τιμή στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Το χρυσό deal

Την περασμένη εβδομάδα, ο Musk ανέφερε ότι είχε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την εξαγορά του Twitter αφού είχε ήδη αποκτήσει μερίδιο άνω του 9% του Twitter, που τον καθιστούσε τον σημαντικότερο μέτοχο στις 9 Απριλίου.
Στις 14 Απριλίου, ο ίδιος ανακοίνωσε μια προσφορά για την αγορά της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης για περίπου 43 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο μεγιστάνας της Tesla έχει δεσμεύσεις από τη Morgan Stanley και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως δήλωσε, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, αντικρούοντας τις φήμες ότι δεν είχε αρκετή ρευστότητα για να κλείσει τη συμφωνία.
H Tesla, όπως έχει γίνει γνωστό, δεν συμμετέχει στη συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης