Τελευταία Νέα
Διεθνή

Welt: Η επιτιθέμενη Ρωσία διαμαρτύρεται έντονα για την... επίθεση που δέχεται από την Ουκρανία

Welt: Η επιτιθέμενη Ρωσία διαμαρτύρεται έντονα για την... επίθεση που δέχεται από την Ουκρανία
Οι Ρώσοι συνειδητοποιούν τώρα στα ίδια τα σύνορα τι σημαίνει "αποστρατιωτικοποίηση", δήλωσε ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Podolyak, αναφέρει δημοσίευμα της Welt.
Σχετικά Άρθρα

Η επιτιθέμενη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία διαμαρτύρεται για τις επιθέσεις που δέχεται στο έδαφός της από την δεύτερη.
Και κάνει μεγάλο θόρυβο.
Οι Ρώσοι συνειδητοποιούν τώρα στα ίδια τα σύνορα τι σημαίνει "αποστρατιωτικοποίηση", δήλωσε ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Podolyak, αναφέρει δημοσίευμα της Welt.
Υπάρχoυν πολλές αντιδράσεις στη Ρωσία επειδή στον ρωσικό επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας, το δικό της έδαφος φέρεται τώρα να βομβαρδίζεται όλο και πιο συχνά.
Οι ζημιές και ο αριθμός των θυμάτων στο ρωσικό έδαφος είναι ελάχιστες σε σύγκριση με την καταστροφή ολόκληρων πόλεων και τους χιλιάδες θανάτους στην Ουκρανία, αλλά η στρατιωτική ηγεσία της Μόσχας χρησιμοποιεί τώρα τα περιστατικά ως ευκαιρία για να απειλήσει το Κίεβο με ακόμη σκληρότερα πλήγματα κατά των κέντρων διοίκησης στην πρωτεύουσα.
Η Ουκρανία συνήθως αρνείται τις κατηγορίες για στοχοποίηση σημείων όπως αποθήκες πυρομαχικών ή καυσίμων στη μεγάλη γειτονική χώρα. Μερικές φορές, ωστόσο, η κυβέρνηση του προέδρου Volodymyr Selenskyj δηλώνει με αυτοπεποίθηση ότι η Ρωσία απλά το περίμενε. Στις παραμεθόριες περιοχές, για παράδειγμα, οι Ρώσοι συνειδητοποιούν τώρα οι ίδιοι τι σημαίνει "αποστρατιωτικοποίηση", δήλωσε ο προεδρικός σύμβουλος Mychajlo Podoljak. Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε επίσης δικαιολογήσει την εισβολή λέγοντας ότι ήθελε να αφοπλίσει τη χώρα, η οποία είχε οπλιστεί από τη Δύση.
Ο Podolyak είπε στους Ρώσους: "Αν αποφασίσετε να επιτεθείτε μαζικά σε μια άλλη χώρα, να σκοτώσετε τους πάντες εκεί τον έναν μετά τον άλλο, να συντρίψετε ειρηνικούς ανθρώπους με τανκς και να χρησιμοποιήσετε τα στρατόπεδά σας στα εδάφη σας για αυτές τις δολοφονίες, τότε αργά ή γρήγορα θα πρέπει να ξεπληρώσετε το χρέος σας".
Πρόκειται για μια "απολύτως φυσική διαδικασία", δήλωσε ο σύμβουλος Selenskyj.
Παράλληλα, τόνισε ότι μπορεί να υπάρχουν διαφορετικοί λόγοι για την καταστροφή των ρωσικών υποδομών.

Εισβολή στον εναέριο χώρο της Ρωσίας

Το Σαββατοκύριακο, ο κυβερνήτης της δυτικής ρωσικής περιοχής του Κουρσκ, Ρομάν Σταροβόιτ, κατήγγειλε βομβαρδισμούς από την ουκρανική πλευρά. Η περιοχή βρίσκεται σε κίτρινο συναγερμό για τρομοκρατικές απειλές. Οι ρωσικές περιφέρειες Μπέλγκοροντ, Μπριάνσκ και Βορονέζ αναφέρουν επίσης επανειλημμένα περιστατικά.
Αυτή την Κυριακή, για παράδειγμα, ξέσπασε πυρκαγιά σε ρωσική στρατιωτική εγκατάσταση κοντά στα σύνορα στην περιοχή Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με ρωσικές πηγές.
Στις αρχές Απριλίου, οι εικόνες μιας μεγάλης πυρκαγιάς σε μια αποθήκη πετρελαίου κοντά στην πόλη Μπέλγκοροντ προκάλεσαν ιδιαίτερη αναστάτωση. Σύμφωνα με τους Ρώσους, δύο ουκρανικά μαχητικά ελικόπτερα έβαλαν φωτιά στην αποθήκη. Στη συνέχεια, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο βίντεο με δύο ελικόπτερα που πετούσαν χαμηλά πάνω από την περιοχή.
Τα μη επαληθεύσιμα πλάνα άφησαν επίσης πολλούς Ρώσους να αναρωτιούνται πώς ήταν δυνατή μια τέτοια εισβολή στον εναέριο χώρο της πυρηνικής δύναμης.
Ο γραμματέας του ουκρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Olexiy Danilov, αρνήθηκε ότι το Κίεβο είχε οποιαδήποτε σχέση με την καμένη αποθήκη πετρελαίου.
Πρόσφατα, ωστόσο, απείλησε να καταστρέψει τη ρωσικής κατασκευής αυτοκινητόδρομο και τη σιδηροδρομική γέφυρα προς τη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας, την Κριμαία.
Ο ουκρανικός στρατός θα μπορούσε να επιφέρει πλήγμα στη γέφυρα της Κριμαίας, αν είχε την ευκαιρία.
Προς το παρόν, μάλλον δεν έχουν τα όπλα για να το πράξουν. Αλλά ο Danilov είπε ξεκάθαρα: "Αν υπάρχει η δυνατότητα, θα το κάνουμε σίγουρα". Η αντίδραση της Μόσχας ακολούθησε αμέσως: τότε η ουκρανική πρωτεύουσα θα γινόταν όλο και περισσότερο στόχος.

Τι θα γίνει την 9η Μαΐου; 

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, δεν χάνει ευκαιρία να επισημαίνει στο Κίεβο το πολύ μεγάλο βεληνεκές των ρωσικών πυραύλων. Παραπονιέται επίσης για απόπειρες δολιοφθοράς: Ξανά και ξανά, η εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών FSB αναφέρει συλλήψεις ύποπτων ουκρανών εθνικιστών που λέγεται ότι προετοίμαζαν επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος.
Προβάλλονται βίντεο υπόπτων με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Η Ουκρανία το απορρίπτει αυτό ως ανοησία.
Όμως οι υποτιθέμενοι βομβαρδισμοί από τη γειτονική χώρα και οι ανακοινώσεις της FSB προκαλούν φόβους σε πολλούς Ρώσους ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να επεκταθεί.
Η ίδια η Ρωσία υποδαυλίζει τέτοιους φόβους.
Ο πρέσβης στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov, προειδοποίησε πρόσφατα: "Η επιβάρυνση του καθεστώτος του Κιέβου με όπλα και η αποστολή ξένων μισθοφόρων είναι ανεύθυνη και άκρως επικίνδυνη".
Τα όπλα θα μπορούσαν να καταλήξουν στα χέρια τρομοκρατών που έρχονται στην Ουκρανία από όλο τον κόσμο.
Οι Ουκρανοί εθνικιστές θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν τα όπλα για αντίποινα.
Αυτά τα περιστατικά στο ρωσικό έδαφος - αλλά και μια πιθανή ήττα στην Ουκρανία που συζητείται μερικές φορές από τους προπαγανδιστές της Μόσχας - τροφοδοτούν τους φόβους ότι ο Putin θα μπορούσε να ανεβάσει και πάλι τους τόνους.
Η ομιλία του στην παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση στις 9 Μαΐου στη Μόσχα, με την οποία η Ρωσία τιμά κάθε χρόνο τη νίκη επί της χιτλερικής Γερμανίας το 1945, αναμένεται με αγωνία.
Στη Δύση, επίσης, υπάρχουν εικασίες ότι ο ηγέτης του Κρεμλίνου θα μπορούσε να αποκαλύψει μια μεγάλη επίθεση με την επίδειξη των όπλων.
"Αν ο Putin διατάξει γενική κινητοποίηση για πόλεμο με την Ουκρανία στις 9 Μαΐου (γι' αυτό γράφει ο βρετανικός Τύπος), τότε η Ρωσία και οι Ρώσοι θα τα έχουν κάνει σκατά", έγραψε στο Twitter ο αντιπολιτευόμενος και επί χρόνια βουλευτής Gennady Gudkov.
Η αντίδραση της Δύσης θα ήταν τότε καταστροφική.
"Ο Putin θα φέρει εκατομμύρια τάφους στη χώρα και τη διάλυση της Ρωσικής Ομοσπονδίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης