Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσομοίωση πυρηνικού πολέμου από τη Ρωσία – Μήνυμα στη Δύση από το Kaliningrad - Σε συναγερμό οι ρωσικές δυνάμεις

Προσομοίωση πυρηνικού πολέμου από τη Ρωσία – Μήνυμα στη Δύση από το Kaliningrad - Σε συναγερμό οι ρωσικές δυνάμεις
Στις ηλεκτρονικές εκτοξεύσεις πυρηνικών πυραύλων φέρονται να συμμετείχαν πάνω από 100 Ρώσοι στρατιώτες
Σχετικά Άρθρα

(upd) Σαφές μήνυμα από το Kaliningrad όπου έχει αναπτύξει μέρος του πυρηνικού της οπλοστασίου στέλνει προς τη Δύση η Μόσχα, η οποία προχώρησε χθες Τετάρτη 4/5 σε προσομοίωση πυρηνικών επιθέσεων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, η Μόσχα διενήργησε ασκήσεις προσομοίωσης «ηλεκτρονικών εκτοξεύσεων» κινητών συστημάτων βαλλιστικών πυραύλων Iskander με δυνατότητα πυρηνικής ενέργειας.

Το σενάριο της άσκησης

Όπως αναφέρεται, οι ρωσικές δυνάμεις εξασκήθηκαν σε μεμονωμένα και πολλαπλά πλήγματα σε στόχους όπως εκτοξευτές πυραυλικών συστημάτων, αεροδρόμια, προστατευμένες υποδομές, στρατιωτικό εξοπλισμό και θέσεις διοίκησης ενός εικονικού εχθρού.
Επιπλέον, βάσει του σεναρίου της άσκησης, και μετά την πραγματοποίηση των «ηλεκτρονικών» εκτοξεύσεων, το στρατιωτικό προσωπικό πραγματοποίησε ελιγμό για να αλλάξει θέση προκειμένου να αποφευχθούν «πιθανά αντίποινα»
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις ασκήσεις συμμετείχαν περισσότεροι από 100 Ρώσοι στρατιωτικοί.
1_121.jpg
Σε συναγερμό οι πυρηνικές δυνάμεις

Σημειώνεται πως η Ρωσία έθεσε τις πυρηνικές δυνάμεις σε κατάσταση συναγερμού λίγο μετά την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
Αν και ο πρόεδρος Putin έχει κάνει λόγο για ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων σε περίπτωση που η Δύση επέμβει άμεσα στρατιωτικά στην Ουκρανία, η Μόσχα υποβαθμίζει το σενάριο ενός πυρηνικού πολέμου.
Η Ρωσία σημειώνει πως χρήση πυρηνικών όπλων προβλέπεται, εφόσον απειληθεί ουσιαστικά η ύπαρξη της χώρας, αν και τον τελευταίο καιρό αυξάνονται οι προειδοποιήσεις ότι αυξάνονται οι κίνδυνοι για αυτό το απευκταίο σενάριο.

Σενάριο επίθεσης

Πάντως, το τελευταίο διάστημα το σενάριο αυτό προβάλλεται ολοένα και συχνότερα στα ρωσικά ΜΜΕ με αρκετούς δημοσιογράφους να υποστηρίζουν πως καθίσταται πιο πιθανό ο Putin να εξαπολύσει έναν ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο κατά της Δύσης, αντί να αποδεχθεί μια ήττα στην Ουκρανία.
Σε πρόσφατη εκπομπή στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο 1,  παρουσιάστηκε μια «προσομοίωση» πυρηνικών χτυπημάτων με πυραύλους Sarmat, κατά την διάρκεια της οποίας προβλήθηκε γραφικό σύμφωνα με το οποίο ένας πυραυλος που θα εκτοξευθεί από το Kaliningrad, στη Βαλτική Θάλασσα, θα έχει φτάσει σε 106 δευτερόλεπτα στο Βερολίνο, σε 200 δευτερόλεπτα στο Παρίσι και σε 202 δευτερόλεπτα στο Λονδίνο.

Peskov: Δεν συμβάλλει η Δύση στη λήξη του πολέμου

Τα πυρά του κατά της Δύσης εξαπέλυσε για ακόμα μια φορά ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου με αφορμή δημοσίευμα που θέλει τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να βοήθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις να σκοτώσουν Ρώσους στρατηγούς εντοπίζοντας την τοποθεσία όπου βρίσκονταν τα κινητά στρατιωτικά αρχηγεία της Ρωσίας.
«Ο στρατός μας γνωρίζει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και το ΝΑΤΟ συνολικά διαβιβάζουν συνεχώς πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών και άλλες παραμέτρους στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Αυτό και η προμήθεια δυτικών όπλων, δεν συμβάλλουν στη γρήγορη ολοκλήρωση της επιχείρησης, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορούν να εμποδίσουν την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί» είπε ο Peskov, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση τι μέτρα μπορεί να λάβει σε αντίδραση η Ρωσία, είπε: «Βέβαια, ο ρωσικός στρατός κάνει ό,τι χρειάζεται σε αυτή την κατάσταση».

New York Times: Αμερικάνοι βοηθούν Ουκρανούς να σκοτώνουν Ρώσους στρατηγούς

Για συνδρομή των ΗΠΑ μέσω πληροφοριών στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να «εξοντώνουν» Ρώσους στρατηγούς κάνει λόγο σε δημοσίευμα της η εφημερίδα New York Times.
Σύμφωνα με Αμερικάνους αξιωματούχους που επικαλείται η εφημερίδα, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έδωσαν στους Ουκρανούς πληροφορίες που τους επέτρεψαν να σκοτώσουν αρκετούς Ρώσους στρατηγούς κοντά στα μέτωπα.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η Ουάσινγκτον διαβίβασε στο Κίεβο λεπτομερείς πληροφορίες για τις μετακινήσεις στρατευμάτων, τοποθεσίες και άλλες λεπτομέρειες για τα κινητά κέντρα διοίκησης του ρωσικού στρατού και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις, αξιοποιώντας τα στοιχεία αυτά και συνδυάζοντάς τα με δικά της, ιδίως υποκλοπές ρωσικών τηλεπικοινωνιών, εξαπέλυσε πλήγματα με πυροβολικό και άλλες επιθέσεις που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν Ρώσοι ανώτεροι αξιωματικοί.
Λευκός Οίκος και Πεντάγωνο δεν θέλησαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Κίεβο: Νεκροί 12 Ρώσοι στρατηγοί

Αν και το Κίεβο υποστηρίζει πως μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να σκοτώσει 12 Ρώσους στρατηγούς, το δημοσίευμα δεν αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό.
Σημειώνεται πως στις αρχές της εβδομάδας, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής του ρωσικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, Valery Gerasimov, πήγε για «αρκετές ημέρες» την περασμένη εβδομάδα στο μέτωπο στο Donbass, στην ανατολική Ουκρανία.
Πάντως, το Πεντάγωνο δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες Ουκρανών ότι ο Gerasimov τραυματίστηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης