Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Υψηλό επενδυτικό πρόγραμμα από την Πλαστικά Θράκης – Αναμένει κέρδη προ φόρων πάνω από 25 εκατ. ευρώ

Υψηλό επενδυτικό πρόγραμμα από την Πλαστικά Θράκης – Αναμένει κέρδη προ φόρων πάνω από 25 εκατ. ευρώ

Το επενδυτικό πρόγραμμα για το 2022 ανέρχεται 42,2 εκατ. ευρώ ενώ πρέπει να σημειωθεί πως για την περίοδο 2020-22 ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ και από το 2015 οι επενδύσεις ξεπερνούν τα 230 εκατ. ευρώ

Κέρδη προ φόρων πάνω από 25 εκατ. ευρώ και EBITDA 45 εκατ. ευρώ περιμένει η διοίκηση της Πλαστικά Θράκης το 2022 σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αναλυτών.
Τα κέρδη θα είναι υψηλότερα του 2019 (προ πανδημίας), αλλά και χαμηλότερα του 2021 που υπήρχαν μεγάλα κέρδη από τα προϊόντα που σχετίζονται με την πανδημία.
Η εκτίμηση για 25 εκατ. ευρώ είναι πως τα κέρδη αυτά θα προέρχονται από την παραδοσιακή δραστηριότητα και όχι από τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας.
Σημειώνεται πως στο πρώτο τρίμηνο έχει ανακοινώσει κέρδη προ φόρων από τα προϊόντα covid 4,3 εκατ. ευρώ.
Στο δεύτερο τρίμηνο τα κέρδη αναμένονται στα 9 εκατ. ευρώ.
Αναφορικά με τα προϊόντα Covid η διοίκηση είπε πως τώρα τα προϊόντα έχουν χαμηλή ζήτηση και δεν περιμένει πως θα υπάρξει αύξηση στους επόμενους μήνες.
Σε κάθε περίπτωση όμως απέκλεισε πως μπορεί αυτή η δραστηριότητα να φέρει ζημιές.
Αντιθέτως από τα παραδοσιακά προϊόντα η ζήτηση παραμένει σταθερή και παρά την αύξηση που υπάρχει στα κόστη, η διοίκηση είναι αισιόδοξη, αφού μέσα από ανατιμήσεις περνάει το αυξημένο κόστος στον τελικό πελάτη.
Στο τέταρτο τρίμηνο δεν κατάφερε εγκαίρως να περάσει την αύξηση του ενεργειακού κόστους κάτι που έγινε στο πρώτο τρίμηνο και έτσι εξηγείται η διαφορά στην κερδοφορία μεταξύ των δύο τριμήνων.
Το επενδυτικό πρόγραμμα για το 2022 ανέρχεται 42,2 εκατ. ευρώ ενώ πρέπει να σημειωθεί πως για την περίοδο 2020-22 ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ και από το 2015 οι επενδύσεις ξεπερνούν τα 230 εκατ. ευρώ.
Η απόδοση που αναμένεται από τις νέες επενδύσεις σύμφωνα
Παρά το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ο καθαρός δανεισμός στο τέλος του 2021 ήταν αρνητικός κατά 9,3 εκατ. ευρώ, αλλά στο πρώτο τρίμηνο ανήλθε στα 12,4 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία παρά την πώληση θυγατρικής στις ΗΠΑ, συνεχίζει να πουλάει στις ΗΠΑ και όπως είπε με κέρδος.
Ο όμιλος αναζητά ευκαιρίες για επενδύσεις αλλά δεν είχε κάτι να πει για εξαγορές.
Συνεχίζει να επενδύει σε φωτοβολταϊκά και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανακύκλωση καθώς έτσι δίνεται περισσότερη αξία στο πλαστικό.
Αναφορικά με το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών είπε πως θα συνεχιστεί μόλις τελειώσει η ευαίσθητη περίοδος.
Δεν υπάρχει ακόμα απόφαση τι θα κάνει τις ίδιες μετοχές.
Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο τρίμηνο oι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 106,3 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 10,7 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 6,4 εκατ. ευρώ αφορούσαν το παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης