Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Στις Συμπληγάδες οι ασφαλιστικές μεταφερόμενων εμπορευμάτων

Στις Συμπληγάδες οι ασφαλιστικές μεταφερόμενων εμπορευμάτων
Ζημιές ύψους 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο εμπόριο έχει προκαλέσει το lockdown στη Σαγκάη
Σχετικά Άρθρα

Μέρα με την μέρα διαλύεται η παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.
Το πλήγμα από τις αποφάσεις των Κινέζων είναι τεράστιο και για τις τοπικές επιχειρήσεις της χώρας εκ των οποίων μερικές από αυτές κινδυνεύουν με λουκέτο.
Στο κόκκινο η οικονομία του κόσμου με τις ασφαλιστικές να ετοιμάζονται να αναθεωρήσουν τα τιμολόγια μεταφερόμενων εμπορευμάτων.
Η ‘ναυτιλία’ προειδοποιεί ωστόσο φωνή βοώντος εν τη ερήμω για τους κινέζους και άλλους πρωτομάστορες των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Ζημιές ύψους 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο εμπόριο έχει προκαλέσει το lockdown στη Σαγκάη με τις βιομηχανίες ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας να έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση στον κίνδυνο, σύμφωνα με την Russell Group.

Κανείς δεν γνωρίζει το τέλος

Η Σαγκάη – ο μεγαλύτερος κόμβος θαλασσίων μεταφορών και σημαντικός οικονομικός κόμβος – υποβάλλεται σε στυγνή δοκιμασία από τις αποφάσεις της κινεζικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του covid 19. Τα μέτρα είναι εκτεταμένα και οι πιέσεις τόσο ασφυχτικές που κανείς πλέον δεν μπορεί να προβλέψει το που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση.
Η Maersk έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν για τις αρνητικές συνέπειες των μέτρων κατά του κορωνοϊού στην Κίνα στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.
Σύμφωνα με την ALPS Marine υπό κανονικές συνθήκες σε διάστημα δύο μηνών η αξία των εξαγωγών από την Σαγκάη σε είδη ρουχισμού υπολογίζεται στα 884 εκατομμύρια δολάρια, σε υφάσματα σε 717 εκατομμύρια δολάρια και μαζί με αυτοκίνητα και μεταφορές σε 767 εκατομμύρια δολάρια. Οι εισαγωγές, συμπεριλαμβανομένου την διακίνηση μέσω Σαγκάης προϊόντων κρέατος αξίας περίπου 298 εκατομμυρίων δολαρίων έχουν διακοπεί. Το πλήγμα για τις επιχειρήσεις είναι μεγάλο ενώ οι ασφαλιστικές ετοιμάζονται να αυξήσουν τις τιμές των ασφαλίστρων προκειμένου να καλύψουν μεγάλες πιθανές απώλειες, όπως είναι οι απώλειες που προκύπτουν από τις καθυστερήσεις των φορτοεκφορτώσεων στο λιμάνι της Σαγκάης.

Το outsourcing σε in house logistics

Πέραν των καθυστερήσεων λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων οι ασφαλιστές μεταφερόμενων εμπορευμάτων έχουν να αντιμετωπίσουν απώλειες από φυσικές καταστροφές, αλλά και ενδεχόμενους κινδύνους πολιτικής βίας στα λιμάνια. Μεταξύ άλλων εμπορικές συμφωνίες που έχουν υπογραφτεί ακυρώνονται λόγω των προβλημάτων ενώ πολύ σημαντικό για τους ασφαλιστές είναι ότι μεγάλες επιχειρήσεις αποφασίζουν σπάνε συμβόλαια outsourcing logistics παίρνοντας τον έλεγχο στα χέρια τους, ωστόσο χωρίς να προεξοφλούν 100% ομαλή επιχειρησιακή ροή.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης