Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky περιορίζει και άλλο τις ελευθερίες των Ουκρανών – Παρατείνει για τρεις μήνες τον στρατιωτικό νόμο

Ο Zelensky περιορίζει και άλλο τις ελευθερίες των Ουκρανών – Παρατείνει για τρεις μήνες τον στρατιωτικό νόμο
Ο στρατιωτικός νόμος δίνει διευρυμένα δικαιώματα στον στρατό και περιορίζει τις πολιτικές ελευθερίες όπως το δικαίωμα του συνέρχεσθαι
Σχετικά Άρθρα

Το ουκρανικό κοινοβούλιο παρέτεινε τον στρατιωτικό νόμο και την επιστράτευση για άλλους τρεις μήνες, μέχρι τις 23 Αυγούστου, όπως είπαν την Κυριακή (22/5/2022) βουλευτές.
Ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky επέβαλε για πρώτη φορά το μέτρο αυτό στις 24 Φεβρουαρίου, λίγες ώρες μετά την ρωσική εισβολή.
Ο στρατιωτικός νόμος δίνει διευρυμένα δικαιώματα στον στρατό και περιορίζει τις πολιτικές ελευθερίες όπως το δικαίωμα του συνέρχεσθαι.

Στρατιωτικός νόμος μέχρι 23 Αυγούστου

Οι άνδρες ηλικίας 18 ως 60 ετών που έχουν καλή φυσική κατάσταση απαγορεύεται να φύγουν από την χώρα και καλούνται να συμμετέχουν στις μάχες εναντίον των Ρώσων.
Πολλοί βουλευτές επιβεβαίωσαν μέσω του Telegram ότι η παράταση του στρατιωτικού νόμου, την οποία είχε προτείνει ο Zelensky πρόσφατα, εγκρίθηκε για μέχρι τις 23 Αυγούστου.
Μια ημέρα μετά, στις 24 Αυγούστου, η Ουκρανία γιορτάζει κατά παράδοση την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της.

Κατ΄επίφαση Δημοκρατία η Ουκρανία

Η Ουκρανία είναι μία κατ΄επίφαση Δημοκρατία και ο Zelensky ένας κατ΄επίφαση δημοκρατικός πρόεδρος.
Με βάση τον στρατιωτικό νόμο που έχει επιβληθεί, διέταξε την απαγόρευση ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης που έχουν διαφορετικές απόψεις και τις οποίες για να της απομειώσει προπαγανδίζει ότι συνδέονται τάχα με την Ρωσική Ομοσπονδία.
«Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας αποφάσισε, δεδομένου του πολέμου πλήρους κλίμακας και των υποτιθέμενων δεσμών ορισμένων δυνάμεων με την Ρωσία, να αναστείλει οποιαδήποτε δραστηριότητα ορισμένων πολιτικών κομμάτων κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου», είπε ο Zelensky τον Μάρτιο 2022.
Σημειώνεται ότι το καθεστώς έχει θέσει από το πραξικόπημα του Μεϊντάν το 2014 εκτός νόμου το κομμουνιστικό κόμμα Ουκρανίας και σειρά από άλλα κόμματα των οποίων στελέχη έχουν υποστεί σειρά από διώξεις, φυλακίσεις και δολοφονίες


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης