Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Έξοδος από τα αρνητικά επιτόκια έως το τέλος του γ' 3μηνου του 2022

Lagarde: Έξοδος από τα αρνητικά επιτόκια έως το τέλος του γ' 3μηνου του 2022
Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΚΤ θα πρέπει να προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2022
Σχετικά Άρθρα

Νέο σήμα για αυξήσεις επιτοκίων εκπέμπει η επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde, επισημαίνοντας πως είναι η πιθανή η έξοδος από τα αρνητικά επιτόκια έως το τέλος του γ' τριμήνου του 2022. Αυτό σημαίνει ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2022.
Σε άρθρο της στο blog της ΕΚΤ, η Lagarde εκφράζει την εκτίμηση ότι οι καθαρές αγορές ομολόγων στο πλαίσιο του ΑΡΡ θα τελειώσουν στις αρχές του γ' τριμήνου. «Αυτό θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Ιουλίου, στο πλαίσιο του μελλοντικού guidance» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στο μέλλον, το «επόμενο στάδιο» της ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής «θα πρέπει να καθοδηγείται από την εξέλιξη των μεσοπρόθεσμων προοπτικών για τον πληθωρισμό».
«Αν δούμε ότι ο πληθωρισμός σταθεροποιείται στο 2% μεσοπρόθεσμα, θα είναι σκόπιμη μια προοδευτική περαιτέρω ομαλοποίηση των επιτοκίων προς το ουδέτερο επιτόκιο», είπε. «Αλλά ο ρυθμός και η συνολική κλίμακα της προσαρμογής δεν μπορούν να καθοριστούν εκ των προτέρων» υποστηρίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης