Διεθνή

Lagarde: Η ΕΚΤ δεν είναι σε πανικό για αύξηση επιτοκίων - Δεν αναμένεται ύφεση στην ευρωζώνη

Lagarde: Η ΕΚΤ δεν είναι σε πανικό για αύξηση επιτοκίων - Δεν αναμένεται ύφεση στην ευρωζώνη

Η επικεφαλής της ΕΚΤ υποστήριξε πως η ύφεση στην ευρωζώνη δεν αποτελεί το βασικό σενάριο

Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση ότι επί του παρόντος δεν αναμένεται ύφεση στην ευρωζώνη εξέφρασε η επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde, επαναλαμβάνοντας την πάγια -πλέον- θέση ότι τα επιτόκια θα έχουν επιστρέψει σε θετικό έδαφος έως το τέλος του γ' τριμήνου του 2022.
«Επί του παρόντος, δεν βλέπουμε ύφεση στην ευρωζώνη» δήλωσε η Lagarde μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg από το World Economic Forum στο Davos και συμπλήρωσε «αυτό δεν είναι το βασικό μας σενάριο».
Όσον αφορά τα επιτόκια, η ίδια υποστήριξε πως «η ΕΚΤ δεν είναι σε κατάσταση πανικού» και τόνισε ότι η πολιτική της ευρωτράπεζας είναι "απολύτως έγκαιρη" και απέρριψε τις «κατηγορίες» ότι η ΕΚΤ είναι «πίσω από την καμπύλη».

Τέλος τα ανητικά επιτόκια

«Η ΕΚΤ γυρνάει την πλάτη της στα αρνητικά επιτόκια, τα οποία θα επιστρέψουν σε θετικό έδαφος έως το τέλος του γ' τριμήνου του 2022» τόνισε η Lagarde διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «"έξοδος από τα αρνητικά επιτόκια" θα μπορούσε να σημαίνει μηδενικά επιτόκια ή πάνω από το μηδέν».
Παράλληλα, η επικεφαλής της ΕΚΤ επεσήμανε ότι «η ανάκαμψη της δραστηριότητας των υπηρεσιών κατά το καλοκαίρι θα είναι μια αντίρροπη δύναμη σε παράγοντες που παρασύρουν την οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης