Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Σχεδόν αμετάβλητος, με πτώση 0,1%, στα 1.847,6 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Σχεδόν αμετάβλητος, με πτώση 0,1%, στα 1.847,6 δολάρια η ουγγιά
Ελάχιστες ήταν οι μεταβολές και στα υπόλοιπα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα

Με μια ελάχιστη πτωτική μεταβολή της τάξης του 0,1% έκλεισε η τιμή του χρυσού καθώς ορισμένοι επενδυτές επέλεξαν να κλείσουν τις θέσεις τους όταν η δημοσίευση των πρακτικών της Fed έδειξε ότι η τράπεζα θα παραμείνει στην πορεία αύξησης επιτοκίων που έχει σχεδιάσει.
Η δέσμευση της Fed να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια κατά 50 μ.β. τους επόμενους μήνες, δεν επηρέασε ιδιαίτερα τον χρυσό, με την εξαίρεση της καταγραφής κάποιου profit taking όταν δημοσιεύθηκαν τα πρακτικά.
Η τιμή του χρυσού θα μπορούσε να υποχωρήσει στα 1.820 δολάρια περίπου, επισημαίνει ο Brian Lan, διευθύνων σύμβουλος της GoldSilver Central, μακροπρόθεσμα, ωστόσο, οι επενδυτές που γνωρίζουν ότι η ύφεση παραμονεύει αναζητούν κάτι υψηλής αξίας στο οποίο θα μπορούσαν να στηριχθούν σε μια τέτοια περίοδο και ο χρυσός θα λάμψει.
Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου ολοκλήρωσε τις σημερινές συναλλαγές στα 1.847,6 δολάρια η ουγγιά με μικρή πτώση κατά 0,1% ή κατά 1,3 δολάρια.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε μικρή άνοδο 0,5% ή 10 σεντς, με την τιμή του να κλείνει στα 21,97 δολ. η ουγγιά.
Η πλατίνα ενισχύθηκε επίσης κατά 0,8% στα 937,4 δολ., το παλάδιο ολοκλήρωσε με οριακή άνοδο 0,2% στα 1.993 δολ. όπως και ο χαλκός που έκλεισε στα 4,26 δολ. η λίβρα με 0,2%.

www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης