Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το «πείραμα» του Cornell διέλυσε τον μύθο: Έκλεισε πανεπιστημιούπολη λόγω Covid ενώ όλοι ήταν εμβολιασμένοι και με μάσκες!

Το «πείραμα» του Cornell διέλυσε τον μύθο: Έκλεισε πανεπιστημιούπολη λόγω Covid ενώ όλοι ήταν εμβολιασμένοι και με μάσκες!
Mελέτη αποδεικνύει ότι, παρά το γεγονός πως οι φοιτητές στη συντριπτική τους πλειονότητα ήταν εμβολιασμένοι και φορούσαν όλοι μάσκες στην Πανεπιστημιούπολη, η εξάπλωση του Covid  δεν μειώθηκε
Σχετικά Άρθρα

Η πλήρης αποτυχία των πιστοποιητικών εμβολιασμού και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αποτυπώνεται στο παράδειγμα του πανεπιστημίου Cornell, όπου διενεργήθηκε μάλιστα ερευνητική εργασίας με αξιολόγηση από ομοτίμους.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στις 18 Μαΐου, αποδεικνύει ότι, παρά το γεγονός πως οι φοιτητές στη συντριπτική τους πλειονότητα ήταν εμβολιασμένοι και φορούσαν όλοι μάσκες στην Πανεπιστημιούπολη, η εξάπλωση του Covid όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά αντιθέτως εντάθηκε.
«Η εμπειρία του Cornell δείχνει ότι οι παραδοσιακές παρεμβάσεις στη δημόσια υγεία δεν ταιριάζουν στην παραλλαγή Omicron.
Ενώ ο εμβολιασμός προστατεύει από σοβαρές ασθένειες, δεν είναι αρκετός για την πρόληψη της ταχείας εξάπλωσης, ακόμη και όταν συνδυάζεται με άλλα μέτρα δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων tests», επισημαίνει η μελέτη, όπως αναφέρει το Epoch Times.

Έκλεισε η πανεπιστημιούπολη

Προς το τέλος του εξαμήνου του 2021, το σχεδόν πλήρως εμβολιασμένο Πανεπιστήμιο Cornell έκλεισε την πανεπιστημιούπολη του λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid.
«Η υποχρεωτική χρήση μάσκας απέτυχε να ελέγξει την εξάπλωση της μόλυνσης στα σχολεία, όπως δείχνει αυτή η ανάλυση.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα εμβόλια για τον Covid δεν εμποδίζουν την εξάπλωση της μετάδοσης», δήλωσε ο γιατρός Sanjay Verma στους The Epoch Times, αναφερόμενος στη μελέτη της 18ης Μαΐου.
Ο Verma ένας καρδιολόγος που ασκεί το λειτούργημά του στην Καλιφόρνια και έχει διαπιστώσει έξαρση στα καρδιακά προβλήματα μετά την καθιέρωση του μαζικού εμβολιασμού, πιστεύει ότι η μάσκα και οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί δεν είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του Covid.
«Δόθηκε ελάχιστη, έως καθόλου, έμφαση σε άλλες πιο αποτελεσματικές προσπάθειες περιορισμού της νόσου: ο αερισμός των χώρων, η άσκηση, η απώλεια βάρους και η ατομική ευθύνη θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικές λύσεις.
Οπότε αυτές οι σχολικές και πανεπιστημιακές υποχρεωτικότητες προκαλούν το ερώτημα: τι ελπίζουν να επιτύχουν;» ρώτησε ρητορικά.

Αχρείαστες οι μάσκες

 

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Pfizer Michael Yeadon, τοξικολόγος και ειδικός σε αλλεργίες/αναπνευστικό, υποστηρίζει ότι δεδομένου πως η αναλογία θνησιμότητας λόγω μόλυνσης (IFR) του Covid δεν είναι υψηλή, τα εμβόλια δεν θα έπρεπε να είχαν επιβληθεί και ότι οι μάσκες είναι γνωστό πως δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα απέναντι σε ιούς που εισέρχονται από την αναπνευστική οδό.
«Ήταν γνωστό πολύ πριν από τον Covid-19 ότι οι μάσκες προσώπου δεν κάνουν τίποτα», είπε ο Yeadon στους The Epoch Times.
«Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι οι μπλε ιατρικές μάσκες δεν είναι φίλτρα.
Ο εισπνεόμενος και εκπνεόμενος αέρας σας κινείται μέσα και έξω μεταξύ της μάσκας και του προσώπου σας. Είναι μία πολύ απλή προφύλαξη, αυτό είναι όλο», σημείωσε.
«Ούτε οι μάσκες ούτε τα lockdown εμπόδισαν την εξάπλωση του ιού.
Γνωρίζουμε από πρόσφατη έρευνα ότι τα εμβόλια κατά του Covid αυξάνουν τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας, ειδικά σε άνδρες ηλικίας 16-29 ετών», σημείωσε περαιτέρω ο Verma.

02_17.JPG
Λάθος παρεμβάσεις


«Τα υποτιθέμενα και αναπόδεικτα οφέλη τέτοιων πολιτικών για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια πρέπει να εξισορροπηθούν με τους πολύ πραγματικούς κινδύνους (όσο σπάνιοι κι αν φαίνονται).
Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δεδομένα των CDC αποκαλύπτουν μηδενικούς θανάτους σε άτομα ηλικίας 0–24 ετών το 2020 και το 2021 σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη.
Το συνολικό ποσ οστό νοσηλείας και το IFR για αυτήν την ηλικιακή ομάδα είναι πολύ χαμηλά και δεν φαίνεται να δικαιολογούν τέτοιες εντολές, οι οποίες φαίνονται να είναι αναποτελεσματικές για να σταματήσουν τη διάδοση ούτως ή άλλως.
Οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας θα εξυπηρετούσαν καλύτερα το κοινό δίνοντας έμφαση στις μάσκες N95 για όλα τα άτομα υψηλού κινδύνου, στη βελτίωση του αερισμού, στην άσκηση και στην απώλεια βάρους και στην απομόνωση όταν παρουσιάζουν συμπτώματα», σημείωσε.
Μια άλλη μελέτη από τις 25 Μαΐου δεν βρήκε «καμία σημαντική σχέση μεταξύ της χρήσης μάσκας και των ποσοστών κρουσμάτων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης