Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πτώση με χαμηλό τζίρο Τι επιβάρυνε την εικόνα της αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πτώση με χαμηλό τζίρο Τι επιβάρυνε την εικόνα της αγοράς
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ο τζίρος είναι απογοητευτικός και δεν αφήνει πολλά περιθώρια για σχολιασμό. Τι να πούμε όταν χρειάστηκε 10 λεπτά από το ξεκίνημα της συνεδρίασης για να ξεπεράσουμε το 1 εκατ. ευρώ, έλεγε αναλυτής στη στήλη. Χάλασε κάπως το κλίμα στις τελευταίες δύο ώρες. Από την άλλη, για τόσα που έχουν συμβεί μια χαρά κρατιέται η αγορά και αν βγάλουμε την επίδραση της Coca Cola στον Γενικό Δείκτη, άνετα θα ήμασταν στα υψηλά μας.

Όλη η κουβέντα έχει στραφεί στις εκλογές. Πότε θα γίνουν, πως θα γίνουν, τι θα γίνει κ.α. Αυτή η κουβέντα λοιπόν επηρεάζει την αγορά και οδηγεί σε στάση αναμονής. Από την άλλη το διεθνές περιβάλλον παραμένει ως έχει και χωρίς κάποια βελτίωση που πολύ θα θέλαμε να δούμε. Η πτώση σήμερα των αγορών του εξωτερικού έδωσε απώλειες στην αγορά μας και κλείσαμε λίγο πάνω από τις 890 μονάδες.

ΑΕΠ: Πολύ καλή η ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο του 2022, τόσο αν τη συγκρίνουμε με το αντίστοιχο περσινό που είχε και περισσότερους περιορισμούς όσο και αν τη συγκρίνουμε με το προηγούμενο, δηλαδή με το τέταρτο του 2021. Στο +7% έναντι του περσινού και στο +2,3% έναντι του προηγούμενου.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σύσταση αγοράς για Εθνική, Πειραιώς και Alpha Bank από Eurobank Equities. Η τελευταία είχε σύσταση διακράτησης. Στα 1,42 ευρώ από 1,31 ευρώ η τιμή στόχος για την Alpha Bank στα 4,50 ευρώ από 4,20 ευρώ για την Εθνική και στα 1,80 ευρώ από 1,74 ευρώ για την Πειραιώς. Καλό το ξεκίνημα της χρονιάς λέει η χρηματιστηριακή αναφερόμενη στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου με τις διοικήσεις να είναι αισιόδοξες παρά τα όσα έχουν γίνει. Βελτίωσε τις εκτιμήσεις της για το 2022 αλλά και τις επόμενες χρονιά, αλλά παραμένει πιο συντηρητική από τις διοικήσεις.

Βάσει της ανάλυσης η Πειραιώς είναι η φθηνότερη, αλλά και η ΑΛΦΑ έχει καλό discount έναντι της ΕΤΕ. Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές με την πτώση να διευρύνεται προς το τέλος της συνεδρίασης. Η Πειραιώς βρέθηκε να χάνει 4,33% αλλά έκλεισε με πτώση 1,85%. Η ΕΥΡΩΒ είχε τη μεγαλύτερη πτώση 2,93%.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Επιστροφή κεφαλαίου 0,12 ευρώ ανά μετοχή από την εισηγμένη και μάλλον είναι πολύ θετική εξέλιξη καθώς δεν το περίμενε η αγορά. Αύριο υπογράφει στο Υπουργείο Οικονομικών τη σύμβαση για το Καζίνο στο Ελληνικό.

ΔΕΗ: Καθόλου καλή η εικόνα της σήμερα. Στα 6,0850 ευρώ και στο -2,41%.

ΟΛΠ: Συνεχίζει να ταλαιπωρείται εντός του πλαγιοκαθοδικού καναλιού.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Σε ενδοσυνεδριακό επίπεδο έγραψε και νέα ιστορικά υψηλά σήμερα στα 18,55 ευρώ. Με οριακές απώλειες τελικά στο κλείσιμο.

PROFILE: Μεγάλος ο όγκος στη μετοχή σήμερα και αντιστοιχεί στο 1% του συνόλου. Αύριο οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στις δωρεάν.

REVOIL: Έχει βγάλει τέτοιο τρίμηνο και δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Στα 1,2250 ευρώ και στο -0,41%.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Οι κάτοχοι κοινών μετοχών σε γενική συνέλευση θα κληθούν να αποφασίσουν τη διανομή μερίσματος 16% επί της ονομαστικής αξίας στους κατόχους προνομιούχων μετοχών. Στα 0,10 ευρώ η ονομαστική αξία, άρα 1,6 σεντς ανά μετοχή; Δεν μπορούμε να θυμηθούμε πότε έχουμε δει τελευταία φορά να δίνει μέρισμα η εταιρεία. Όμως θα ήταν καλό να έπαιρναν κάτι και οι κάτοχοι κοινών.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Δράμα η εικόνα τους. Μεγάλη πτώση για Εβροφάρμα, Πλαστικά Κρήτης, CPI, Κορδέλλου και άλλες χωρίς ιδιαίτερους όγκους.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης