Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Οι ΗΠΑ πρέπει να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για τα βιολογικά όπλα στην πρώην ΕΣΣΔ - Τα αμερικανικά fake news

Zakharova: Οι ΗΠΑ πρέπει να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για τα βιολογικά όπλα στην πρώην ΕΣΣΔ - Τα αμερικανικά fake news
«Αναμένουμε (η Ουάσιγκτον) να δώσει όχι γενικές πληροφορίες, αλλά ουσιαστικές εξηγήσεις σχετικά με συγκεκριμένα ζητήματα που έθεσε η ρωσική πλευρά», δήλωσε η Zakharova

Η Μόσχα απαιτεί απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τις στρατιωτικές - βιολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε συνέντευξή της στο TASS.
«Αναμένουμε (η Ουάσιγκτον) να δώσει όχι γενικές πληροφορίες, αλλά ουσιαστικές εξηγήσεις σχετικά με συγκεκριμένα ζητήματα που έθεσε η ρωσική πλευρά σε σχέση με τις στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στον μετασοβιετικό χώρο», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου.
Ανέφερε επίσης επίσης ότι η Ρωσία καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες να υιοθετήσουν μια υπεύθυνη προσέγγιση για τη συμμόρφωση με τη Σύμβαση για τα βιολογικά και τοξικά όπλα (BTWC) και να συμβάλουν στην ενίσχυση αυτού του μηχανισμού.

Τα αμερικανικά Fake News

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις ανάρμοστες στρατιωτικές βιολογικές τους δραστηριότητες στον μετασοβιετικό χώρο με ψεύτικες ειδήσεις, δήλωσε η Zakharova σε συνέντευξή της στο TASS.
Επέστησε μάλιστα την προσοχή στο «Ενημερωτικό δελτίο για τις προσπάθειες μείωσης των απειλών για τα βιολογικά όπλα στην Ουκρανία, τη Ρωσία και άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης» που δημοσιεύτηκε στις 9 Ιουνίου 2022 στον ιστότοπο του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, το οποίο περιέχει υποτίθεται σχετικά με τον υποτιθέμενο ειρηνικό χαρακτήρα των αμερικανικών δραστηριοτήτων στα βιολογικά εργαστήρια των κρατών της μετασοβιετικής περιόδου.

Παρελκυστική τακτική και απόκρυψη

«Θεωρούμε ότι αυτό το υλικό είναι ψευδείς ειδήσεις και μέρος μιας εκστρατείας προπαγάνδας που ξεκίνησε από την Ουάσιγκτον για να δικαιολογήσει τις στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών στον μετασοβιετικό χώρο, προκειμένου να αποσπάσει τη διεθνή προσοχή από την αληθινά αδιαφανή και ανάρμοστη φύση τους. κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που απορρέουν από τη Σύμβαση για τα Βιολογικά και Τοξικά Όπλα (BTWC),» τόνισε η Zakharova.

Οι δραστηριότητες του στρατού

«Για προφανείς λόγους, οι Ηνωμένες Πολιτείες προτιμούν να σιωπούν για τις συνεχιζόμενες εργασίες στον μετασοβιετικό χώρο και δεν παρέχουν πληροφορίες όπως όφειλαν ως μέρος της σύμβασης BTWC.
Ισχυρισμοί ότι η δραστηριότητα του Πενταγώνου και των σχετικών δομών επικεντρώνονται αποκλειστικά σε θέματα υγείας, δεν είναι αλήθεια.
Προφανώς, η υγειονομική περίθαλψη δεν απαιτεί τη συμμετοχή του αμερικανικού στρατού», υπογράμμισε.
Η Zakharova τόνισε ότι οι πολυάριθμες επικλήσεις ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συλλέγουν - υποτίθνται - βιοϋλικό και παρακολουθούν την επιδημιολογική κατάσταση «ενισχύουν και ενισχύουν μόνο τους φόβους της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο πλαίσιο της συμμόρφωσης με την BTWC, συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων της δραστηριότητας ενάντια στους κανόνες του διεθνούς δικαίου που αποκαλύφθηκαν στην Ουκρανία», κατάληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης